Szputnyikot is fogunk gyártani

Tárgyalások kezdődtek a stratégiai együttműködésről a magyar nemzeti oltóanyagközpont és az orosz vakcinagyártásért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) között - jelentette be Szijjártó Péter


Bahrein: Pfizer vakcina két Sinopharm után

Bahreinben a Pfizer-BioNTech vakcinát ajánlják harmadik oltásként koronavírus ellen azoknak, akik két Sinopharm oltást kaptak, elmúltak ötvenévesek vagy túlsúlyosak, esetleg legyengült az immunrendszerük.


Antiszemitizmus a neten

Az elemzést a Stratégiai Párbeszéd Intézete nevű politikai radikalizmussal foglalkozó kutatóközpont készítette. A londoni székhelyű intézet, a tavalyi és az idei év első két hónapját hasonlította össze.


Az utolsó online kormányinfo

Kizárólag az egészségüggyel kapcsolatos információk, a HVG cikke alapján.


A Nemzeti Oltóanyaggyár kínai vakcinát fog gyártani

Megállapodás született arról, hogy a Magyarországon jelenleg építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyár alkalmas lesz a koronavírus elleni kínai vakcina előállítására is, ami nagy stratégiai előnyt jelent majd az ország számára - jelentette be Szijjártó Péter hétfőn Kínában és állami kitüntetést adott át kínai kollégájának, Vang Jinek.


Folyik az USA-Kína meccs, beszállt a Facebook is

A hét elején amerikai kormányzati tisztségviselők közölték, hogy tudomásuk van egy bizalmas hírszerzési jelentésről, amelyet Donald Trump hivatali ideje alatt köröztek.


Kártérítési per az AstraZeneca ellen

Az Európai Bizottság több millió euró összegű kártérítést megállapítását várja a belga bíróságtól az AstraZeneca-val szemben, ha a cég nem teljesíti az EU-val kötött szerződéseket,


A COVID-19 járvány eredetét vizsgálják

A kínai Wuhani Virológiai Intézet (WIV) három kutatója 2019 novemberében, egy hónappal azelőtt, hogy Kína jelentette volna a COVID-19 első eseteit, kórházi ellátást igényelt - jelentette vasárnap a Wall Street Journal egy amerikai hírszerzési jelentésre hivatkozva.


Az EMA nem javasolja...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken kiadott közleményében nem javasolta az AstraZeneca oltás második adagjának beadását azoknak, akinek az első adag beadását követően lecsökkent a vérlemezkeszáma, azaz akiknek esetében fennállhat a vérrögképződés kockázata.


Még nincs végleges döntés az uniós oltási igazolványokról

Az Európai Parlament (EP) és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói politikai megállapodást kötöttek az unión belül a járvány idején is szabad mozgást biztosító, koronavírus elleni beoltottságot igazoló közös uniós dokumentum bevezetéséről - közölte az uniós parlament csütörtökön.


5 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop