A vuhani víruskutató laboratóriumba látogatott a WHO küldöttsége

A közép-kínai Vuhan víruskutató laboratóriumába látogatott szerdán a WHO szakértői küldöttsége, és neves virológusokkal találkozott.


A BioNTech is emeli az EU-nak szánt oltóanyag mennyiséget

Az AstraZeneca után a BioNTech is az Európai Uniónak szánt oltóanyag-szállításainak növelésére készül, a második negyedévben akár 75 millióval is több adag érkezhet a vakcinájukból.


Hamis teszek, hamis vakcinák

Egyre több hamis negatív PCR-tesztet árulnak illegálisan az EU-n belüli utazásokhoz - figyelmeztetett hétfőn az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol). Kínában 80 embert őrizetbe vettek hamisított vakcinák miatt


Újabb vuhani kórházban vizsgálódott a WHO

Újabb helyszíneken, többek között egy kórházban vizsgálódtak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői szombaton a kínai Vuhanban.


Ellenzéki pártok: szakemberek döntsenek!

A hat pártból álló ellenzéki szövetség arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a vakcinák engedélyezésével kapcsolatos kormányrendeletet, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakmai vizsgálata nélkül ne lehessen vakcinát engedélyezni Magyarországon.


Gyanús csomagot kapott az AstraZeneca

Részlegesen kiürítették az AstraZeneca Covid-19 elleni védőoltást gyártó egyik walesi üzemét szerdán, miután gyanús csomagot kaptak. A rendőrség tűzszerészei foglalkoznak az esettel.


Kína akadályozza a WHO szakértőit

A koronavírus kínai áldozatai közül többen érdekcsoportot alkottak, tavaly felelősségre vonást követeltek, pert is próbáltak indítani, most pedig beszélni szeretnének az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Vuhanban tartózkodó szakértőivel, de a hatóságok megpróbálják megakadályozni őket ebben.


Izraelben lezárják a Tel-Aviv-i repülőteret

Visszavonulóban van Izraelben a koronavírus-járvány harmadik hulláma, de a járványügyi szakembereket aggasztja az, hogy terjednek a vírus új variánsai, és nő a fertőzöttek száma a gyerekek körében. -


Ausztriában sem örülnek az AstraZeneca késlekedésének

Ausztriában is meginoghat az oltási kampány, miután a svéd-brit AstraZeneca gyógyszergyártó cég bejelentette, hogy az első negyedévben nem tudja vállalni a megígért oltóanyag leszállítását - írták a hét végén az osztrák lapok.


Egyik minisztérium sem vállalja a felelősséget az oltási tervért

Nincs konkrét és érdemi felelőse az oltási tervnek Magyarországon, egyetlen minisztérium sem vállalta ugyanis adatkezelőként a felelősséget érte - mondta Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti (EP-) képviselő szombati online sajtótájékoztatóján.


5 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop