Állami vs. magánegészségügy

Az ellenzéki pártok azt ígérik, hogy egy kormányváltás után mindenki hozzáférést kap a jó minőségű, állami egészségügyi ellátáshoz.


Az Emmi jogtalanul tartott vissza közérdekű adatokat

Az MSZP szerint a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata bebizonyította, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) "tudatosan visszaélt a hatalmával, és jogtalanul visszatartja a kikért, koronavírus-járvánnyal összefüggő közérdekű információkat.


Több mint negyedmillió aktív vírushordozót tartanak nyilván Izraelben

Több mint negyedmillió aktív koronavírus-hordozót tartanak nyilván Izraelben, és közel ötvenezer új fertőzöttet találtak szerdán az ötödik, különösen gyorsan terjedő omikron variáns okozta járványhullámban.


Mégis lesz 4. oltás, oltási igazolvány, minden nagyon remek

A koronavírusos fertőzések jelentős részét már az omikron variáns okozza Magyarországon, mondta Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón. (Müller Cecília tisztifőorvos kedden 29 százalékról beszélt.)


A francia szenátus módosításokkal elfogadta az oltási igazolásról szóló törvénytervezetet

A francia szenátus szerda este módosításokkal elfogadta a védettségi igazolást felváltó oltási igazolásról szóló törvénytervezetet.


Rengeteg fertőzést fog okozni az omikron márciusig

A jelenlegi adatok alapján az európai lakosság több mint fele várhatóan megfertőződik a koronavírus omikron variánsával a következő 6-8 hétben - mondta Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője kedden.


Az elkent járványkezelés ára

Az Egységben Magyarországért sajtóközleményében azt írják, hogy már 40 ezer ember hunyt el koronavírus következtében Magyarországon. Ez a szám is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány járványkezelése kudarcot vallott.


Tiltakozás Emmanuel Macron interjúja miatt

Tiltakozást váltott ki szerdán a francia parlamentben Emmanuel Macron államfő interjúja, amelyben azokat bírálta, akik nem vették fel a koronavírus elleni oltást. A képviselők fel is függesztették a törvénytervezet vitáját, amelynek értelmében a koronavírus elleni védettségi igazolás január 15-én oltási igazolássá alakulna át. UPDATE: Jóváhagyták a törvényt, megszavazta az oltási igazolványt a francia parlament.


Csaknem 90 százalékos védelmet nyújt a harmadik oltás

A brit kormány egészségbiztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) által több mint félmillió páciens bevonásával elvégzett nagyszabású vizsgálatsorozat eredményei szerint a harmadik oltás az omikron-fertőzés esetén is csaknem 90 százalékos védelmet nyújt a kórházi kezelést igénylő megbetegedés ellen.


A MOK udvarias közleménye az új oltási rendeletet illetően

A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja elkötelezett annak tekintetében, hogy a koronavírus pandémia elleni védekezés egyetlen valóban eredményes módja a vakcináció, azon belül is a lakosság minél nagyobb átoltottságának mielőbbi elérése.


| | | | 489
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop