Maszk botrány Romániában

A bukaresti baloldali parlamenti többség a képviselőház elé citálta és bűnrészességgel vádolta meg a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányát vezető Ludovic Orban miniszterelnököt az egészségügyi felszereléseket és gyógyszereket forgalmazó román állami vállalat körül kirobbant korrupciós botrány ügyében.


Elszabadult az erőszak

A hétvégén - amikor az amerikaiak az ország függetlenségének évfordulóját ünnepelték - különösen megszaporodott a két nagyvárosban a halálos áldozatokkal járó fegyveres erőszak.


Putyin három-négynaponta tesztelteti magát

Rendszeresen, három-négynaponta tesztelteti magát a Covid-19-járvány miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök, az eddigi vizsgálatok negatívak voltak.


Merkel óva int a könnyelműségtől

Óva intette a koronavírus-járvánnyal szembeni könnyelműségtől honfitársait Angela Merkel német kancellár szokásos szombati videóüzenetében.


A korlátozások veszélyeztetik a demokráciát

Fenyegetést jelentenek az emberi és politikai jogok érvényesülésére a koronavírus-járvány terjedésének korlátozásai - figyelmeztetett többek között tucatnyi Nobel-díjas egy csütörtökön közzétett nyílt levélben.


Donald Trump Oklahomában kampányolt, meghekkelték a gyűlést

Több mint három és fél hónap után ismét kampánygyűlést tartott szombat este az oklahomai Tulsában Donald Trump, a koronavírus-járvány közepette


A zimbabwei korrupciós ügy Magyarországra vezet

Az AFP szerint a Magyarországon bejegyzett Drax Consult SAGL nevű cég 20 millió dolláros szerződéshez jutott Zimbabwében (Rhodesia) Covid-19-tesztek és védekező felszerelések szállításáért. Az egészségügyi minisztert is őrizetbe vették.


Változások az egészségügyben

Az Országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzet megszűnését követő időszakra vonatkozó speciális jogszabályi rendelkezéseket, amelyek kihirdetésre kerültek a Magyar Közlönyben. Ezek között több, az egészségügyi ellátást érintő változás, az EESZT korábbi szabályozását módosítja.


Tisztességes fizetéseken alapuló életpályamodellt az orvosoknak!

A magyar orvosok már a koronavírus megjelenése előtt követelték a kormánytól egy tisztességes fizetéseken alapuló, a betegbiztonságot garantáló egészségügyi rendszer kialakítását.


A német kormány beszáll a vakcina fejlesztésbe

Részesedést vásárol a német szövetségi kormány a CureVac nevű biotechnológiai cégben, amely az elsők között kezdett hozzá az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltás kifejlesztéséhez


1 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop