Nagy-Britanniában megkezdődött az Oxford/AstraZeneca-vakcina alkalmazása

Megkezdődött hétfőn az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár által a koronavírus ellen közösen kidolgozott oltóanyag nagy-britanniai alkalmazása.


A német példa

A vártnál jóval sűrűbb az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltások beadására szolgáló állomások hálózata Németországban, így akár naponta 300 ezer ember is megkaphatja majd a védőoltást, amikor már nem lesz hiány belőle.


6000 adag orosz COVID-19 vakcina jött

Magyarország 6000 adag orosz COVID-19 vakcinát kapott - mondta Peter Szijjártó külügyminiszter hétfői Facebook-oldalán, bár nem volt világos, hogy az országban mikor adják be az oltást.


Nem kell a Szputnik V

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány "ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával", hanem oltson az Európai Unió által engedélyezett, biztonságos német-amerikai vakcinával.


Vakcina csalók

A koronavírus elleni vakcinákkal történő csalásokra figyelmeztetett az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) az Európai Unió (EU) tagállamaiban vasárnap kezdődő oltási kampányra tekintettel.


Karácsonyi Üdvözlet

Kellemes Karácsonyt és boldogabb Újévet!


Lebukott az FSB

Véletlenül beismerte tettét az Alekszej Navalnij elleni mérgezéses merényletet végrehajtó orosz titkosszolgálati különítmény egyik tagja, a vegyész szakember a magát telefonon kormányzati embernek kiadó orosz ellenzéki politikusnak beszélt a félresikerült műveletről - írta hétfőn a Der Spiegel.


Izolálták az Egyesült Királyságot

Egyre több ország döntött úgy vasárnap, hogy nem enged területére utasszállító repülőgépet az Egyesült Királyságból, mert Délkelet-Angliában a koronavírusnak egy új, a korábbi variánsoknál 70 százalékkal fertőzőbb törzse bukkant fel.


Az új mutáns vírustörzs miatt szigorítások mától Nagy-Britanniában

A brit kormány péntek délután kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy az új koronavírus-változat milyen gyorsan terjed. Az eddigieknél sokkal fertőzőképesebb új koronavírus-törzs miatt jelentős szigorításokat léptettek Londonban és a környező angliai országrészekben.


Már most létre kell hozni az oltóközpontokat!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy kezdje el felkészíteni az országot a koronavírus elleni vakcina tömeges beadására és hozza létre az oltóközpontokat.


| | 12 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop