Kitüntették a BioNTech alapítóit

Özlem Türeci és férje, Ugur Sahin a Welt am Sonntag című német lapban közölt interjúban elmondta, hogy az Egyesült Államokban és sok európai országban valószínűleg nyár végére érhető el az az állapot, amelyben már nincs szükség járványügyi zárlatra.


Tüntetések Európában a lezárások ellen

Németországban, Svájcban, Hollandiában, Svédországban és Ausztriában is tüntettek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen szombaton.


Nincs jobb és baloldali vakcina

Nemzeti összefogást sürgetnek a koronavírus-járvány kezelésében az ellenzéki polgármesterek, akik egyúttal arra is kérik a kormányt, hogy ne utasítsa vissza segítségnyújtási szándékukat.


Tömegtüntetés Jeruzsálemben

A miniszterelnöki rezidenciánál tartott tömegtüntetéssel zárta a választási kampányt az ellenzék Izraelben - jelentette a helyi média szombaton.


A német kormány támogatja a Szputnyik V EU-s engedélyeztetését

Az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) indított eljárásban az oltóanyagokért felelős német szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet (PEI) vezetésével folytatják a fejlesztők által benyújtott adatok értékelését, elemzését.


Fővárosi kormányhivatal kontra önkormányzatok

Aljas és hazug politikai támadásnak nevezte a fővárosi kormányhivatal pénteki vádjait Karácsony Gergely főpolgármester és tizennégy fővárosi ellenzéki polgármester közös közleményben.


A tagállamok rendelték meg a vakcinákat

A koronavírus elleni vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg az oltóanyaggyártó cégektől - jelentette ki Stefan de Keersmaecker az Európai Bizottság szóvivője újságírói kérdésre válaszolva a testület csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Vizsgálja a kormányhivatal az oltóközpontot

Hivatalból indított eljárást a fővárosi kormányhivatal az ellen a magán-egészségügyi szolgáltató ellen, amely ötezer forintért vesz fel előjegyzést.


Voltak hibák a vakcinák beszerzésében

Történtek hibák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag beszerzésében, "Brüsszelben és a tagországokban is" - mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.


Nyárra lesz zöld kártya

Az európai illetékesek célja, hogy a koronavírussal összefüggő új immunitás igazolás, más néven a zöld útlevél a nyári szünet előtt életbe lépjen és megkönnyítse az Európai Unión belüli közlekedést a nyári szezonra - jelentette be vasárnap Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.


| | | 4 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop