Izrael: sok a fertőzött, nagy a terhelés

A zárlat mellett is rendkívül magas az új fertőzöttek száma, de közel kétmillió beoltottal a lakosság arányában továbbra is magasan világelső az oltási kampányát gőzerővel folytató Izrael.


Megérkezett a Pfizer-BioNTech vakcina újabb szállítmánya

Az oltóanyag 47 385 ember oltását teszi lehetővé. Megérkezett egy kevés a Moderná vakcinából is.


Megnyíltak Angliában a tömeges oltásra kialakított központok

Matt Hancock egészségügyi miniszter elmondta, hogy meghaladta a 2,5 milliót az Egyesült Királyságban eddig beadott oltások száma.


"Szputnyik light"

Több mint másfél millió embert oltottak be a Szputnyik V-vel Oroszországban.


Beengedik a WHO csoportot Kínába

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfőn üdvözölte, hogy Kína végre engedélyezte a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott nemzetközi szakértői vizsgálatok megkezdését.


Az európai oltási bizonyítványról

Az MSZP az egységes európai oltási bizonyítvány részleteiről vár válaszokat a magyar kormánytól és az Európai Bizottságtól (EB).


Erkölcsi kötelesség a védőoltás

Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa egy tévéinterjúban, amelynek egyes részleteit már szombaton nyilvánosságra hozták.


A brit uralkodó és férje is megkapta az oltást

A brit uralkodó és férje is megkapta az új típusú koronavírus elleni oltást. A királyi család windsori rezidenciáján adták be a vakcinát II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek.


Az EU további oltóanyag beszerzésről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech cégekkel

Az Európai Bizottság további 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal.


Önkormányzati szövetségek együttműködést ajánlanak a kormánynak

A koronavírus elleni oltási program kidolgozásában és lebonyolításában ajánl és javasol együttműködést az önkormányzatok és a kormány között a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ).


| | | 4 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop