Az alapfokú oktatás állami, az egészségügyi alapellátás önkormányzati feladat lesz

Az egészségügyet érintően az alapellátást továbbra is az önkormányzatok szerveznék, a járóbeteg-ellátást pedig abban az esetben, ha az nem kapcsolódik kórházhoz.


Réthelyi Miklós: nem csökkenhet az egészségügyiek jövedelme

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megengedhetetlennek tart bármilyen jogszabály-változtatást, amelynek következtében csökkenne az egészségügyben dolgozók jövedelme - a tárcavezető erről a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent interjúban beszélt.


Szükség van-e az egészségtelen ételek megadóztatására?

A táplálkozástudomány szakorvosai, adószakértők, élelmiszeripari illetékesek és politikusok világszerte azon vitatkoznak, hogy befolyásolják-e adóintézkedésekkel az egészségtelen élelmiszerek fogyasztását, ezáltal küzdve az elhízás, a cukorbetegség és a helytelen táplálkozási szokások terjedése ellen. Az European Heart Journal szaklap szerkesztőségi közleményben foglalja össze a jelen helyzetet.


Egyeztetést sürget a Magyar Orvosok Szövetsége a kormánnyal

Egyeztetést sürget a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) a kormánnyal az orvosokat érintő intézkedésekkel kapcsolatban.


MOK: minden eddiginél nagyobb bérfeszültséget generálhat a szakorvosjelöltek ösztöndíja

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint minden eddiginél nagyobb bérfeszültséget generál az, ha megvalósul a szakorvosjelölteknek szánt ösztöndíjprogram.


Rezidensszövetség: az államtitkár az egyeztetés látszatát keltve megtéveszti a közvéleményt

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint az egészségügyi államtitkár csupán az egyeztetés látszatát kelti és ezzel megtéveszti a közvéleményt.


Ösztöndíjat kapnak a rezidensek, ha vállalják, hogy Magyarországon maradnak

Havonta százezer forintos ösztöndíjat kaphatnak novembertől azok a rezidensek, akik az idén jelentkeznek a szakorvosképzésbe, vállalják, hogy ettől kezdve tíz évig Magyarországon dolgoznak, továbbá nem fogadnak el hálapénzt.


Az idő pénz - a várószobában ülő betegnek is az

Mind több amerikai magánorvos szembesül azzal a ténnyel, hogy a vizsgálatra várakozó páciens nem hajlandó a teljes honoráriumot kifizetni, ha hosszasan kell várakoznia a rendelőben. A mozgalmat egy önálló vállalkozó indította el, és a médiában óriási nyilvánosságot kapott, mert az orvosi rendelőkben néha órákig üldögélő betegeknek a kieső idő fölösleges veszteség.


Megjelent a Semmelweis Terv végrehajtásáról szóló kormányhatározat

Szeptember végéig kidolgozzák az egészségügyi dolgozók életpályamodelljét, november végéig feláll a mintegy másfél millió lakos ellátásáért felelős térségi egységekre épülő állami egészségszervezési intézményrendszer, az erre épülő új betegút-szervezési rendszernek legkésőbb a jövő év közepéig működnie kell.


A kötelező kamarai tagság eltörlését követeli egy egészségügyi szakszervezet

Országos aláírásgyűjtési akciót indít a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ), egyúttal felkéri a kormányt, hogy soron kívül kezdeményezze a kötelező kamarai tagságot visszaállító törvény eltörlését.


| | | | 464 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop