Semmelweis Terv - A kórházi szövetség kiegészítéseket javasol

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért alapvetően egyetért a Semmelweis Tervvel, de hat pontban kiegészítéseket javasol a koncepcióhoz - mondta az egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.


A kormány elfogadta a Semmelweis Tervet

A kormány támogatja az egészségügyért felelős államtitkárság által előterjesztett Semmelweis Tervet - közölte a kormányszóvivő kedden az MTI-vel.


Szijjártó: nincs személyi érdekeltség a fogturizmus fejlesztése mögött

Nincs semmi kapcsolat az egymilliárd forint átcsoportosítása és a fogorvos személye között - válaszolta Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a Népszavának, miután a lap a miniszterelnök fogásza, az Orvos Turizmus Iroda Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és a fogászati turizmus fejlesztésére átcsoportosított pénz összefüggést firtatta.


Megkezdheti munkáját az új egészségügyi szakmai kollégium - névsor

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az alábbi személyeket kérte fel az új egészségügyi szakmai kollégium tagozatainak képviseletére.


Egészségügyi államtitkárság: egyetlen szakmai kollégium lesz, szakterületenkénti tagozatokkal

A jövőben egyetlen szakmai kollégium, hatvan tagozat és tanács segíti az egészségügyi vezetés munkáját - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság kedden az MTI-vel.


Brüsszel kitiltaná a kínai gyógyszereket az EU-ból

Egy április végén hatályba lépő közösségi irányelv-módosítás következtében május elsejétől eltűnhetnek a tradicionális kínai gyógyszerek és gyógynövények az Európai Unió (EU) tagországainak polcairól.


2011. április 1-től hatályos a kötelező kamarai tagságról szóló törvény

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ma sajtótájékoztatón ismertette a kötelező kamarai tagsággal kapcsolatos legfontosabb gyakorlati tudnivalókat. Mint elhangzott, a 2011. évi XXIII. törvény értelmében 2011. április 1-től ismételten kötelező a kamarai tagság az egészségügyi szakdolgozók számára is.


Magyar Nemzet - Összevonnák az egészségügyi háttérintézményeket

Összevonná a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkársága a hozzá tartozó háttérintézményeket - írta szombati számában a Magyar Nemzet.


2013-tól két emelt szintű érettségi szükséges az orvos- és az állatorvosképzéshez

Két emelt szintű érettségi lesz a "belépő" 2013-tól az orvostudomány három egységes, osztatlan képzésénél (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész), illetve az agrárképzésnél az egységes, osztatlan állatorvosképzésnél - a kabinet vonatkozó döntését a kormany.hu tette közzé csütörtökön.


Rokkantság és öröklés az új nyugdíjrendszerben

A tb rendszerbe visszalépésre a jövőben kizárólag rokkantság esetén lesz lehetőségük azoknak, aki most a maradás mellett döntenek. Visszatérésükkor azonban csak a 2011. november 30-ig megszerzett szolgálati időt veszik figyelembe, ahogy öröklés esetén is.


465 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop