A Stabilitás azt javasolja a tagoknak, éljenek jogfenntartással

A Stabilitás Pénztárszövetség azt javasolja a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, hogy jogaik megóvása érdekében használják az általa készített nyilatkozatmintákat.


Változik a biztosítottak köre

Változások lesznek a biztosítottak körében, és módosulnak a biztosítás szüneteltetésének szabályai is - hívja fel a figyelmet az APEH.


HÁZIORVOSI DIAGNOSZTIKA, 2010

Tavaly év elején jelent meg egy áttekintés a háziorvoslás problémáiról, amit később kibővítettem az Orvosi Hetilap számára [1,2]. Azóta bár nagy politikai áttörés történt, de a romló gazdasági helyzet az ország irányítását a korábbi keretbe kényszeríti, a várva várt kitörés egyelőre késik. Az egzisztenciális elbizonytalanodás elérte a közszférát, az egészségügy régóta húzódó válságának tervezett kormányzati kezelését még nem ismerjük. Sokan vagyunk, akik kéretlenül, önismételve, és bizonyosan szubjektíven ötletelni próbálunk, jómagam a következő sorokban a magyar alapellátásról.


A praxisjog kapcsán törvénymódosítást kezdeményez a szekszárdi önkormányzat

Az orvosi működtetési jogot érintő törvénymódosítást kezdeményez a szekszárdi önkormányzat, miután a tolnai megyeszékhelyen egy háziorvos külföldi munkavállalása miatt tartósan nem tudják betölteni a posztot az adott orvosi körzetben.


Naponta 900 műhiba és mulasztás a francia egészségügyben

Naponta átlagosan kilencszáz egészségügyi baleset (műhiba, tévedés vagy mulasztás) történik a francia kórházakban és klinikákon - derül ki a francia egészségügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott tanulmányából.


Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége szerint romlani fog a gyógyszerellátás

A meglévő patikák bezárásával, a fiatal gyógyszerészek ellehetetlenítésével, a betegellátás színvonalának romlásával jár majd, ha jövőre életbe lép a gyógyszer-gazdaságossági törvény módosítása - mondta Korodi Karolina, a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.


Policy Agenda: a kórházak, a közszféra és a szakszervezetek lehetnek a költségvetés vesztesei

A kórházak, a közszféra és a szakszervezetek lehetnek a költségvetés vesztesei - állapítja meg a Policy Agenda cég az MTI-hez szerdán eljuttatott elemzésében.


Költségvetés 2011 - Egészségügy, Egészségbiztosítási Alap

A 2011-es költségvetésben az egészségügyi kiadások 1.198 milliárdról 1.254 milliárd forintra emelkednek. A jövő évi költségvetési lehetőségek felhasználásával az egészségügyi ágazatban meg kell teremteni az alapját a valódi átalakítás feltételeinek a gyógyító-megelőző ellátás és a gyógyszertámogatás területén - olvasható a kormány által szombaton benyújtott jövő évi büdzsé általános indoklásában.


Költségvetés 2011 - Az államháztartás funkcionális kiadásainak alakulása

Jövőre az államháztartás konszolidált funkcionális kiadásainak szerkezete alapvetően nem változik, a legnagyobb tételt, a kiadások 61,1 százalékát jóléti feladatokra költi az állam az Országgyűlés honlapján elérhető törvényjavaslat szerint.


Elkészült az egészségügyi javaslatcsomag

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak július elseje, megszűnik a súlyponti kórház kategória, és szigorodnak a gyógyszertár-létesítés szabályai – a kész egészségügyi javaslatcsomag elemeit a Magyar Nemzet ismerteti.


| 466 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop