Népszabadság: kevesebb pénz jut az egészségügyre

A pénzügyi kormányzat költségvetési körirata szerint mintegy 23 milliárd forinttal jutna kisebb összeg 2011-ben az egészségügyre, mint amennyit az idei költségvetésben szerepelt - tudta meg a Népszabadság.


Peren kívüli egyezség kórházakkal

Peren kívül milliárdos kárpótlást ajánlhat a kormány négy olyan kórháznak, amelyek az ágyszámcsökkentés miatt perlik az államot - írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet a szombati számában.


Módosították a 2011-es népszámlálási törvényt

A vallásra, az egészségi állapotra, a nyelvismeretre, a közlekedésre és az utazásra, az üdülőtulajdonra is rákérdeznek az eredeti törvényben rögzítetteken túl a 2011-es népszámláláson.


Kormányprogram - Cél a rendezett és kiszámítható egészségügy megteremtése

Az új kormányzatnak elsődleges feladata lesz az egészségügyi ellátás jelenlegi rendezetlenségének felszámolása és a kiszámíthatóság megteremtése. Ez ugyanis felére csökkentheti a várólisták hosszát, javíthatja az ellátás színvonalát és növelheti a betegek elégedettségét - olvasható az Orbán Viktor leendő miniszterelnök által az Országgyűlésnek szombaton benyújtott kormányprogramban.


Az egészségügyet minden párt "húzóágazatnak" tekinti

Az egészségügyi ágazat megreformálása minden párt választási programjában előkelő helyen szerepel, és szinte mindegyik országos listát állító erő a gazdaság egyik lehetséges húzóágazatának tekinti az egészségügyet. A különböző pártprogramok néhány helyen "fedik" egymást, például a társadalombiztosítás állami kézben tartása vagy a hálapénz megszüntetése kérdésében. A magántőke ágazatban történő megjelenésével kapcsolatban és a finanszírozás lehetséges módjairól már eltérnek a vélemények.


Fidesz - Újragondolnák a patikaalapítást

A járóbeteg-szakellátás megerősítését és a patikaalapítás újraszabályozását tekinti egyik fő célkitűzésének az egészségügy területén a Fidesz pénteken nyilvánosságra hozott választási programjában; a Nemzeti ügyek politikája címet viselő dokumentum szerint a szociálpolitika területén a családpolitikát kiterjedt védelmi rendszerré kell szélesíteni.


Elégedetlenek az ausztrál és német orvosok a munkájukkal

Egy nemrég közzétett nemzetközi felmérés szerint az ausztrál háziorvosok több mint fele elégedetlen a munkájával. A tizenegy vizsgált ország szakemberei közül az ausztrál orvosoknál csak a német doktorok szeretik kevésbé munkájukat.


A gyakorló orvosokat védi az EU?

Az Európai Unió új szabályozása értelmében a gyakorló orvosoknak nem szabad heti 48 óránál többet dolgozniuk.


Indikátorrendszer 2009 - Minőségi mutatók

Az Indikátorrendszer 2009 elkészítésekor a kórházaknak, rendelőknek összesen 675 kérdésre kellett válaszolniuk. A visszaküldött kérdőívek összegzéséből például kiderül, hogy milyen a betegbiztonság, hogyan reagálnak a panaszokra a szolgáltatók, milyen a szülészetek felszereltsége, hány ágy jut egy kórteremre, vagy éppen felmérik-e az egészségügyi dolgozók elégedettségét.


A recesszió és az egészség

Van egy mondás, amely szerint, ha az Egyesült Államok náthás, Latin-Amerika tüdőgyulladást kap. De vajon mi történik Latin-Amerikában, ha az Egyesült Államoknak van tüdőgyulladása? Máris egyértelmű, hogy a globális pénzügyi válság igen negatív hatással lesz a dél-amerikai népesség egészségi állapotára. (És vajon mi lesz Magyarországon?)


| | 467 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop