Megfáradt, túlterhelt orvosok az USA-ban

Az Egyesült Államokban az alapellátásban dolgozó orvosok túlterheltnek érzik magukat, és közel a felük tervezi, hogy kevesebb beteget vállal, vagy teljesen hátat fordít a pályának, olvasható egy felmérésben. A 12 ezer megkérdezett általános orvos 60 százaléka nem ajánlaná senkinek az orvosi hivatást.


Obama egészségügyi reformja

Barack Obama megnyerte az amerikai elnökválasztást, és az új kormány minden bizonnyal bevezet majd valamilyen egészségügyi reformot. Ennek mértéke azonban még korántsem világos. Az illinois-i szenátor gyökeres változásokat ígért, elsősorban a biztosítással nem rendelkező milliók számára. Szakértők szerint azonban a pénzügyi válság nem teszi lehetővé a nagyobb változtatásokat, valószínűleg lelassul a reform heve.


A DE OEC és a Kenézy Kórház Kft. együttműködése a beteg és családbarát egészségügyi ellátás érdekében

A DEOEC és a Kenézy Kórház vezetősége megegyezett abban, hogy olyan szakmai együttműködéseket kötnek, amelyek javítják a betegellátást és mindkét intézmény számára szakmai és gazdasági előnyökkel járnak. Az első ilyen típusú megállapodás a traumatológia és a gyerekellátás területén született meg.


A Magyar Pszichiátriai Társaság állásfoglalása az OPNI bezárása és az egészségügyi reform eddigi lépéseinek a pszichiátriai betegellátásra gyakorolt várható hatásai ügyében

Magyarországon a pszichiátriai betegek ellátásának feltételei az utóbbi évtizedekben más betegcsoportokhoz képest sokkal rosszabbak voltak, amit a szakpolitikusok is elismertek. Miközben az Európai Unió – felismerve ennek egyre növekvő gazdasági kihatásait - a lelki egészség megőrzését, helyreállítását kiemelt fontosságúnak értékelve ezek feltételeinek javítását kiemelt feladatnak tekinti, aminek érdekében külön projektek indultak, hazánkban ezzel éppen ellentétes tendenciák érvényesülnek, amelyek az egészségügy átalakításának eddigi szakaszában is jól nyomon követhetők.


Az orvosi felelősség határtalansága

Egy kínai májgyulladásos beteg kezelését kezdtem meg a az ambulancián 2007 végén az Interferon Bizottság engedélye alapján. A beteg több éve Magyarországon él és dolgozik, az OEP-pel kötött szerződés alapján TAJ számmal rendelkezik. A kezelés hatékonynak tűnik, a beteg jól bírja a kezelés megpróbáltatásait.


Népszavazás - Szonda Ipsos: 40-45 százalékos lehet a részvétel vasárnap

Budapest, 2008. március 7. (MTI) - A Szonda Ipsos és az MTV közös felmérése szerint negyven-negyvenöt százalékos lehet a részvétel a vasárnapi népszavazáson. Az adatokat pénteken este hozták nyilvánosságra a közszolgálati televízió híradójában.


Orbán Viktor: március 9-e nem megváltás, de hatalmas lépés

Salgótarján, 2008. március 7. (MTI) - Március 9-én hatalmas lépést tehetnek az emberek, ami nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik - mondta Orbán Viktor pénteken Salgótarjánban újságírók előtt.


A Medián nevével is visszaéltek a választási kampányban

Budapest, 2008. március 7. (MTI) - A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet nevével éltek vissza több vidéki településen, amikor nevében telefonálnak állampolgároknak, és a hívást felmérésnek álcázva azt sugallják, hogy ha a népszavazás nem törli el a vizitdíjat, 1000 forintra emelik az összegét - áll a közvélemény-kutató MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.


MSZP: a hosszú kések éjszakája kezdődött el a Fideszben

Budapest, 2008. március 7. (MTI) - Ha a Fidesz komolyan gondolja, hogy kizárja tagjai sorából azokat, akik részt vesznek valamely egészségügyi intézmény magánkézbe adásában, akkor a hosszú kések éjszakája kezdődött el az ellenzéki pártban. Ezt Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője mondta az MTI-nek pénteken.


Kóka János: Orbán Viktor már a népszavazás éjszakáján az utcára viszi az embereket

Budapest, 2008. március 7. (MTI) - Orbán Viktor már a népszavazás éjszakáján az utcára viszi az embereket; a liberális párt úgy tudja, a Fidesz területfoglalási engedélyt kért vasárnap estére a Blaha Lujza tér és az Astoria közé - mondta a Kóka János pénteki, fővárosi sajtótájékoztatóján. A Fidesz arra kéri a BRFK-t, hogy haladéktalanul adjon tájékoztatást arról, jelentett-e be bárki ilyen rendezvényt a Fidesz nevében.


| | | 468 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop