Golub Iván: a kórházakban feltétlenül szükséges a feladatok átcsoportosítása

Budapest, 2006. november 15. (MTI) - A kórházakban feltétlenül szükséges a feladatok átcsoportosítása, mivel ebből megtakarítás származhat - jelentette ki a Magyar Kórházszövetség elnöke szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.


Helyzetek és gyakorlatok a járóbeteg szakellátásban

A járóbeteg szakellátásban az asszisztensek munkafeltételei területenként és intézményenként eltérőek, azonban abban megegyeznek, hogy felújításra szoruló épületekben, korszerűtlen eszközparkkal dolgoznak. Számukra a legnagyobb gondot mégsem ez, hanem a szakmai, erkölcsi és anyagi megbecsülés hiánya jelenti.


Az Egészségügyi Minisztériumban fogadják a Traumatológus Társaság hattagú delegációját

Lajosmizse, 2006. szeptember 8. (MTI) - Egyik pillanatról a másikra értesítette az Egészségügyi Minisztérium a Traumatológus Társaságot arról, hogy a szervezet küldöttségét pénteken délre várják a minisztériumba - közölte Lajosmizsén Ács Géza főorvos, a Magyar Traumatológus Társaság főtitkára az MTI-vel.


A Magyar Traumatológus Társaság határozatai

Telt ház

Az alábbiakban közöljük a Magyar Traumatógus Társaság augusztus 30-i rendkívüli közgyűlésén hozott határozatot.


Bevezetésre kerül a vizitdíj és emelkedik a korhatár a kedvezményes nyugdíjnál

2006. szeptember 1. 16:05 Jövő januártól alkalmanként 300 forintot kell fizetni a betegeknek a háziorvosnál és a szakrendelőkben, ugyanekkora összeget a kórházban eltöltött napok után. Ezt az egészségügyi miniszter jelentette be a kormány balatonőszödi ülését követő pénteki sajtótájékoztatón.


A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal 2006. augusztus 31-i határozatai

1. A NEK sajnálattal állapítja meg, hogy az egészségügy nagy rendszerét érintő kerekasztal vitáján sem képviseltette magát a kormányoldal.


Mérlegen a háziorvosi ápolás

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2006 első negyed évében felmérést készített a háziorvosi praxisokban dolgozó ápolók körében. A felmérés során többek között választ kerestek arra, hogy a körzeti ápolók milyen munkakörülmények között dolgoznak, hogyan valósítható meg és fejleszthető az ápolási tevékenység a háziorvosi praxisokban.


A Klubrádió szerint az infrastruktúra, az emberi körülmények, az ellátás színvonala tragikus a János Kórház traumatológiáján

A Klubrádió 2006. augusztus 03-i csütörtöki adásában, az Orosz József által vezetett Kontra című műsorban is terítékre került Csapody Tamás panasza, melyhez az ezt követő Rekontrában a betelefonáló kevesek szólhattak hozzá. Csapody Tamás, aki a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében bioetikát oktat, jogász szociológus és a Szent János Kórház Budai Egészségügyi Regionális Centrum traumatológiájának osztályvezető főorvosa, Detre Zoltán dr. vett részt a vitában, melynek rövidített, szerkesztett változatát közöljük.


Valójában ápoló?

Az elmúlt időszakban számtalan különféle elképzelés látott napvilágot a magyar egészségügy átalakításával kapcsolatban. Ezek egy jó része érinti az alapellátást, így a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara figyelemreméltó dolgokra rávilágító felmérése jó támpontot nyújthat a tervezett változások egy részének átgondolásához is.


Zöld könyv

Mi a Zöld könyv?


| | | | 469 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop