Megszüntették a János kórház főigazgatója elleni fegyelmi eljárást

Budapest, 2007. november 22.(MTI) - Megszüntette a János kórház főigazgatója elleni fegyelmi eljárást csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága, mivel a fegyelmi biztos jelentése szerint "a főigazgató közvetlen felelőssége nem igazolható a liftek rendkívüli leállításának ügyében". A zárt ülésen meghozott döntés ellen egy képviselő szavazott - tudta meg az MTI.


A Fidesz 4,9 milliárd forinttal növelné a mentőszolgálat költségvetését

Budapest, 2007. november 22.(MTI) - A Fidesz 4,9 milliárd forinttal növelné az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) költségvetését, ezért a párt módosító indítványt nyújtott be - közölte Horváth Zsolt, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.


Jövőre 13 milliárd koronával többet kap a cseh egészségügy

Prága, 2007. november 22.(MTI) - A jövő évben 208 milliárd koronát kap az államtól a cseh egészségügy, 13 milliárd koronával többet az ideinél. Javul az orvosok bérezése, és a páciensek számára rövidül a várakozási idő a műtétekre.


A képviselő-testület munkacsoportja szerint eredménytelen a kazincbarcikai kórház pályázati kiírása

Kazincbarcika, 2007. november 22.(MTI) - A pályázati kiírás eredménytelennek nyilvánítását javasolja a kazincbarcikai városi kórház vagyonkezelésbe adására kiírt pályázat bírálatára létrejött munkacsoport - tájékoztatta Szitka Péter, a település polgármestere csütörtökön az MTI-t. A munkacsoport, amit a kazincbarcikai képviselő-testület hívott életre, jövő pénteki testületi ülésen teszi majd meg ezt a javaslatát - tette hozzá.


Az egészségturizmusé a jövő

Budapest, 2007. november 22.(MTI) - Az idén öt magyarországi és két határontúli, de magyarországi tulajdonú szálloda kapja meg az egyik legszigorúbb német minőségtanúsító intézet igazolását arról, hogy magas színvonalú egészségturisztikai szolgáltatásokat kínál - hangzott el csütörtökön a Danubius Hotels Zrt. és a német szakmai szervezetek képviselőinek sajtótájékoztatóján.


OÉT - a kormány vonja vissza az egészségbiztosítási törvényjavaslatot

Budapest, 2007. november 9. (MTI) – Az egészségbiztosítási törvényjavaslat visszavonását kérte a kormányzati oldaltól a munkavállalói és a munkáltatói oldal az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén.


A holland és a svájci egészségügyi rendszer a példakép

Az Egyesült Államok egészségügyi és humánszolgáltató szervezetének főtitkára látogatást tervez Hollandiába és Svájcba, mert az elnökjelöltségre pályázó két szenátor is a fenti országok gyakorlatához hasonló javaslatokat kíván beterjeszteni.


OGY - Egészségbiztosítási vitanap

Budapest, 2007. október 24. (MTI) - Az MSZP nem több-biztosítós egészségbiztosítási rendszert kíván létrehozni - mondta Kökény Mihály, a párt szónoka szerdán az Országgyűlésben, a Népegészségügy vagy üzleti egészségbiztosítás? című, a Fidesz által kezdeményezett vitanapon. Mikola István, a Fidesz szónoka közölte: pártja nemzeti társadalmi egészségbiztosítást szeretne.


Külföldre vágyódó medikusok – körkép

Az egészségügyben történt változások emberi erőforrásra gyakorolt hatásaival idén két szakmai fórum is foglalkozott. Mindkét fórumon kiemelt hangsúlyt kapott az egészségügyi dolgozók migrációjának kérdése. Évente 6-700 orvos távozik Magyarországról külföldre.


Ki fizeti a révész?

A vizitdíj talán az egyik legtöbb indulatot kiváltó eleme volt az egészségügy nemrég megkezdett átalakításának. Bevezetéséről, be ne vezetéséről, összegéről és a mentességekről rengeteg szó esett, azonban arról már sokkal kevesebb, hogy a pontosan, ki és hogyan végzi a beszedését, és az adminisztrációját.


470 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop