Az egészségügyi dolgozók hiánya miatt veszélyben a világ

A WHO, az Egyesült Nemzetek egészségügyi szervezetének jelentése szerint az orvosok, ápolók és más egészségügyi dolgozók hiánya világszerte akadályozza az AIDS és egyéb végzetes betegségek elleni harcot, valamint a természeti csapások utóhatásaival szemben is védtelenné teszi az egész világot.


A Novartis Hungária és a Kopint-Datorg összefogása a versenyképes egészségügyért

Budapest, 2006. március 22. - A Novartis Hungária kezdeményezésével és szakmai támogatásával a KOPINT-DATORG Rt. tanulmányt készített, melynek célja, hogy rávilágítson arra, miként nőhet Magyarország versenyképessége azáltal, hogy egészségesebb a lakossága és javul az egészségügyi ellátás rendszere.


Gondok a magánklinikákon végzett műtétekkel

A National Health Service, a brit egészségbiztosító számára nem maradt más, mint menteni a kárt, miután a magánkézben levő, de államilag finanszírozott klinikákon nem megfelelően hajtják végre a műtéteket.


Orvosok tiltakoznak a guantanamoi foglyok mesterséges táplálása ellen

Több mint 250 orvosszakértő írta alá azt a levelet, amelyben tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy a guantanamói börtönben kényszerrel, mesterségesen táplálják az éhségsztrájkoló rabokat.


Számítógépre viszik az amerikai betegek gyógyszerfogyasztási adatait

Bush elnök 2014-re ígéri, hogy a legtöbb amerikai egészségügyi adatait elektronikusan tárolják. Ennek a tervnek újabb lépéseként a gyógyszerfogyasztást kívánják digitalizálni legalább tíz amerikai államban az év végéig.


Világszerte probléma az egészségügyben tapasztalt korrupció

Az egészségügyi rendszerekben fellelhető korrupció mind a gazdag, mind a szegény országokban globális probléma, és igen sok a tennivaló ezen a téren, olvasható a Transparency International, a korrupció ellen küzdő szervezet jelentésében.


A terrorizmus elleni háború miatt nem csak katonák halnak meg

Azzal, hogy az amerikai kormány a terrorizmus ellen vív háborút, elvonja az alapokat az egészségügyi ellátástól, ami sokak halálát okozza, állítja egy neves szakember.


„Az Egészség Hídja” Összefogás sajtóközleménye 2004. október 21.

„Az Egészség Hídja” Összefogás október 24-én harmadik alkalommal szervez figyelemfelhívó és tájékoztató programot a mellrák elleni küzdelem támogatására


Nagyobb állami szerepvállalást sürget az Egészségügyi Kerekasztal

Az egészségbiztosítás hiányait az államnak kell finanszíroznia – szögezte le Dr. Mikola István, a Fidesz Egészségügyi Egyeztető Fórumának vezetője a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) ülését követő sajtótájékoztatón. A volt szakminiszter az alkotmány idevonatkozó passzusát idézve kijelentette: az államnak kötelessége az egészségügyi ellátás biztosítása, ebből adódóan alkotmányos kötelessége az egészségügyi alap hiányát pótolni.


| |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop