Átmenetileg visszavonult a kormány

Enyhítené az orvosok béremeléséhez kötött feltételeket a kormány, de csak átmenetileg. A súlyos konfliktusokat generáló vitákat a választás utánra halasztaná.


Mi van az intenzív osztályokon?

A koronavírus-járvány során kialakult helyzet egyenes következménye az elmúlt tíz év "egészségügyellenes politikájának" állítja a Demokratikus Koalíció.


Ellenzéki vélemények a veszélyhelyzeti rendeletről

Az ellenzéki pártok gyorsan reagáltak a mehozott intézkedésekről, mely a Magyar Közlönyben megjelent. Általános véleményük, hogy az intézkedések nem elegendőek a járvány fékentartására.


Kínai vakcina? Influenza oltás?

Januárban kezdődő covid-oltást helyezett kilátásba Orbán Viktor miniszterelnök. Az influenzavakcina-hiány enyhítésére sikerült 360 ezer adagot utánrendelnie a kormánynak.


A MOk álláspontja az eü. jogviszonyról, a járványkezelésről

“A kormány azt kommunikálta, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta és bevonja a kamarát. Az előbbit kénytelenek vagyunk cáfolni. Azért, hogy az utóbbi a valóságnak megfeleljen, sürgősen valódi egyeztetésekre van szükség” – írta Pintér Sándor belügyminiszternek küldött levelében Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke.


Az Európai Bizottság 220 millió Eurót szán betegek áthelyezésre

Az Európai Bizottság 220 millió eurót (mintegy 79,2 milliárd forint) bocsájt rendelkezésre a koronavírussal fertőzöttek tagállamok közötti áthelyezésének finanszírozására - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtökön.


A jó szellőzés kulcsfontosságú a tömegrendezvényeknél

A maszkviselés, a távolságtartás és a résztvevők számának korlátozása mellett a jó szellőzés is kulcsfontosságú a koronavíus járvány idején tartott tömegrendezvényeknél. A nyári vizsgálat elemzésének következtetéseit csütörtökön mutatták be a Hallei Orvosi Egyetem kutatói.


Orbán interjú a Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat, "erőből kell ezeket betartatnunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.


A kormány nem szerzett be elég influenza elleni védőoltást

A DK egészségügyi szakpolitikusa, Komáromi Zoltán szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta: amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy valamennyi magyar állampolgár térítésmentesen hozzájuthat az influenza elleni védőoltáshoz, tisztában kellett lennie azzal, hogy a vakcina idei gyártása már befejeződött Magyarországon.


A MOK állásfoglalása a COVID-19 járvány kapcsán

A COVID-19 járvány egész Európában egy új, súlyosságában a tavaszi csúcsokat messze meghaladó szakaszba lépett. A nemzetközi trendeket is figyelembe véve a járvány gyors súlyosbodása várható.


| 6 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop