Bővül az EESZT

Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisa: jövő január 1-jéig minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak csatlakoznia kell hozzá, és június 1-jétől adatot is kell rögzítenie a felhőbe - közölte az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.


Egyelőre nem mondanak fel

Egyelőre elállnak október 1-jei, azonnali hatályú tömeges felmondásuktól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.


Újabb amerikai patikahálózat függeszti fel a Zantac (ranitidinn) árusítását

Felfüggeszti a Zantac nevű, gyomorsavtermelést csökkentő gyógyszer árusítását a rákkeltő hatása miatt az utolsó amerikai gyógyszertári hálózat, a CVS is.


Karácsony: közvetlen uniós forrásokból kell fejleszteni a budapesti egészségügyi ellátást

Közvetlen európai uniós forrásokat kell találni a budapesti egészségügyi ellátás fejlesztésére - mondta Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt egy szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatón.


A Magyar Traumatológus Társaság közleménye

Nyilatkozat a sajtóban megjelent "Leállhat a baleseti ellátás: ultimátumot adtak a traumatológusok" címen megjelent hírről


Ultimátumot adtak a traumatológusok

Rendkívüli felmondását helyezte kilátásba október elsejére 68 baleseti sebész, ha a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit. 54 traumatológián az önkéntes túlmunkavállalásaikat mondhatják


Jubileumi előadássorozatot indított a Semmelweis Egyetem Hamburgban

Alapításának 250. évfordulója alkalmából nagyszabású előadássorozatot indított szerdán a Semmelweis Egyetem (SE) a németországi Hamburgban működő kihelyezett kampuszán, az első előadást az orvostudományi egyetem rektora, Merkely Béla tartotta meg.


Megnyílt az egészségügyi szakdolgozók ösztöndíjpályázata

Megnyílt az egészségügyi szakdolgozónak tanulók ösztöndíjpályázata; október 31-ig nyújthatják be pályázatukat azok, akik nappali vagy esti munkarendben egészségügyi OKJ-s szakképzésben tanulnak - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerdán.


Ingyenes hepatitis C-szűrés

Idén újra ingyenes hepatitis C-szűrést szervez országszerte a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete, szombaton Budapesten és hat vidéki helyszínen várják az érdeklődőket.


Rovarirtó szer okozhatta a diplomaták betegségét Havannában

Fertőtlenítéshez használt rovarirtó szer és nem "akusztikus támadás" okozhatta - külön-külön - az Egyesült Államok és Kanada havannai nagykövetségein mintegy 40 alkalmazott és azok családtagjainak megbetegedéseit - áll a kanadai kormány által megrendelt legújabb jelentésben.


| | 7 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop