A zimbabwei korrupciós ügy Magyarországra vezet

Az AFP szerint a Magyarországon bejegyzett Drax Consult SAGL nevű cég 20 millió dolláros szerződéshez jutott Zimbabwében (Rhodesia) Covid-19-tesztek és védekező felszerelések szállításáért. Az egészségügyi minisztert is őrizetbe vették.


Változások az egészségügyben

Az Országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzet megszűnését követő időszakra vonatkozó speciális jogszabályi rendelkezéseket, amelyek kihirdetésre kerültek a Magyar Közlönyben. Ezek között több, az egészségügyi ellátást érintő változás, az EESZT korábbi szabályozását módosítja.


Tisztességes fizetéseken alapuló életpályamodellt az orvosoknak!

A magyar orvosok már a koronavírus megjelenése előtt követelték a kormánytól egy tisztességes fizetéseken alapuló, a betegbiztonságot garantáló egészségügyi rendszer kialakítását.


A német kormány beszáll a vakcina fejlesztésbe

Részesedést vásárol a német szövetségi kormány a CureVac nevű biotechnológiai cégben, amely az elsők között kezdett hozzá az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltás kifejlesztéséhez


Kásler: hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.


Horváth Ildikó megköszönte

A kormány elkötelezett az egészségügyi alapellátás fejlesztésében, az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében - jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár kedden a családorvosok világnapja alkalmából a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.


Orbán Viktor: május végén visszaadhatjuk a Parlamentnek a különleges felhatalmazást

Pénteken Belgrádba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélést. A kormányfő jelezte, arra számít, hogy május végén vissza tudják adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást.


Kásler személyesen maga válaszolt ellenzéki képviselőknek

Szokás szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság és az egészségügy helyzete uralta a hétfői parlamenti vitákat.


Miért a fővárosban kezelik majd a fertőzötteket?

Az országos tisztifőorvostól vár választ Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy miért Budapesten kezelik majd az összes magyarországi, koronavírussal fertőzött betegeket.


A Semmelweis Egyetem közleménye

Dr. Cserháti Péter, az OORI volt igazgató főorvosa új megbízást kapott


| | 7 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop