A keddi Pintér Sándorral történt megbeszélésről

A megbeszélés kezdetén Kincses dr. átadta a MOK véleményét a törvényről. Kiemelte a kritikus pontokat, és a miniszter felírta magának, hogy a kirendelés és a másodállás tekintetében kompromisszumos változtatásra kell jutniuk. Megígérte, hogy megvizsgálja a kért pontokat és keresnek megoldást.


A védekezés a védőoltás után is marad

A védőoltások megjelenése után is tart majd még a járványügyi védekezés Németországban - figyelmeztetett a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) egy kedden megjelent elemzésében.


A MOK közleménye a mai megbeszélésről

Ma megbeszélést folytatott dr. Pintér Sándor, miniszterelnök-helyettes és dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a Belügyminisztériumban.


Rómában megteltek a kórházak

Az olasz főváros legnagyobb járványkórházából szállodákba viszik át a lélegeztetőgépet nem igénylő betegeket hétfőtől.


Trump négy nap után már a Fehér Ház erkélyéről kampányolt

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.


Gyorsan romlik a helyzet Szlovákiában is

A koronavírus-fertőzöttek napi számának drámai emelkedésére számít a szlovák egészségügyi miniszter, várakozásai szerint a napi esetek száma már a jövő héten meghaladja az 1500-at. Ezen a héten napi átlagban 756 új fertőzést regisztráltak az országban.


Merkel szerint fordulóponthoz érkezett Németország

Fordulóponthoz érkezett a SARS-Cov-2 elleni védekezés Németországban, a következő hetekben dől el, hogy sikerül-e továbbra is ellenőrzés alatt tartani a járványt.


Az európai kormányoknak határozottan kell fellépniük a vírus terjedése ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, Michael Ryan szerint az európai kormányoknak határozottan kell fellépniük a koronavírus terjedése ellen, kerülni kell a tömegrendezvényeket, hogy elkerülhetők legyenek a fájdalmasabb korlátozások. Európában csütörtökön első ízben haladta meg a százezret a napi új fertőzöttek száma.


Október 20-tól lesz vakcina (influenza)

Október 20-ától lesz elérhető a háziorvosi rendelőkben az influenza elleni térítésmentes védőoltás - közölte az országos tisztifőorvos-


Újabb megbeszélés lesz a belügyminiszterrel

A Magyar Orvosi Kamara a miniszterelnökkel folytatott másfél órás megbeszélés során a bérről és a hálapénzt kivezetésről kötött szóbeli megállapodást. Minden, ami ezen túl van, a Kormány önálló munkája, e tekintetben a hétfői törvényjavaslat számunkra is váratlan fordulat volt.


| | | 8 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop