Az egészséges életmód javítja a rákbetegek életminőségét

Egy amerikai vizsgálat szerint a rákot túlélő betegek közül csak kevesen élnek egészségesen, azaz nem mozognak eleget és nem étkeznek megfelelően.

rák, életminőség, életmód | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Azokban viszont, akik a kezelések után helyes étrenden éltek és rendszeresen mozogtak, több volt az életerő és javult az életminőségük, állapították meg a New York-i Sloan-Kettering rákközpont kutatói.

A kutatók szerint eredményeik kimutatták az elhízás negatív hatását és a rendszeres mozgás valamint az egészséges étrend pozitív befolyását az idősebb, a rákot hosszú távon túlélők körében.

A kutatók több mint 750 emlő-, prosztata- és vastag-végbélrákon átesett túlélő adatait vizsgálták meg, a résztvevők valamennyien 65 évesnél idősebbek voltak.

Sokan tanúsítottak érdeklődést az egészséges életmód iránt, ám valójában mindössze 7 százalékuk felelt meg a testmozgás és az étrend országos irányelveiben foglaltaknak. A többség átlagosan heti 10 perc mozgásról számolt be, ami messze alatta marad az ajánlott heti 150 percnek.

A becslések szerint a 11 millió amerikai rákot túlélő több mint a fele 65 éves vagy idősebb. Számos vizsgálat talált összefüggést az egészséges életmód és a rák diagnózisát követő túlélés ideje és az életminőség között.

Health.com
| rák, életminőség, életmód
2009-08-06 10:21:45
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop