Mire vigyázzon egy középkorú nő?

Ne csapjuk be önmagunkat, az öregedés meglehetősen sok feszültséget okoz. Sok gondtól megkímélhetjük azonban magunkat, ha tudunk változtatni bizonyos dolgokon.

, idősödés, örgedés, életmód, nÅ‘ | InforMed Hírek11   InforMed | Sándor, K.
Az alábbiakban felsorolunk néhány jellemző hibát, amelyeket egy középkorú nőnek el kellene kerülnie:

Nem vesszük észre, hogy szükség van a változásra

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az, hogy semmit sem teszünk. Az a hajviselet, smink vagy ruha, ami fiatalabb éveinkben nagyon jól állt nekünk, már gyakran éppen az ellenkező hatást váltja ki. A méltóságteljes öregedéshez változni és változtatni kell.

Nem költünk eleget az öltözködésre

Fiatalabb korban majdnem minden jól áll az embernek, az árleszállítások vagy a turkálók kínálata is, ám azok az idők sajnos, elmúltak. Hacsak valaki nem Madonna vagy Helen Mirren. Nekünk, többieknek egy kicsit jobban oda kell figyelnünk, mit veszünk fel.

Húszéves kori önmagunkhoz hasonlítjuk magunkat

Nincs egyedül, ha a gyerekei megkérdezték már öntől: Ki ez a csinos nő az albumban? Csak kevés középkorú nő néz olyan jól ki, mint fiatalabb éveiben. Ne essünk depresszióba egy-egy régi fénykép láttán. A cél az, hogy a lehetőségekhez képest legyünk csinosak – és nem utolsósorban egészségesek. Ugyanaz már nem lesz a testünk és az arcunk sem, mint hajdanán.

Nem alszunk eleget

Elmúlt már az az idő, amikor büntetlenül fent lehettünk egész éjszaka, mégis ragyogó formában mentünk másnap dolgozni. Bármennyi is a dolgunk, az alváson nem szabad spórolni. A kevés alvás nemcsak az arcunkon látszik meg, de növeli a diabétesz és más egészségi problémák kockázatát is.

Nem ügyelünk a fogainkra

Sokan a ráncaik és az őszülő hajuk miatt aggódnak, ám ne felejtsünk el néha belemosolyogni a tükörbe. A sárga fog öregít, de itt nem csak erről van szó. A fogak egészsége szoros kapcsolatban van az általános egészséggel, és a fogínybetegség a szívbetegségek nagyobb kockázatával függ össze.

Azt hisszük, hogy a frizuraviselésnek vannak „szabályai”

Nem feltétlenül kell levágatnia a haját minden ötvenévesnek, a frizura az illető magasságától, alakjától, életmódjától és hajának minőségétől függ. Idősebb korban a haj őszül, elvékonyodik és durvább szálú is lehet. Válasszunk előnyös színt és frizurát, amely azonban nagy valószínűséggel nem ugyanaz lesz, mint ami húszéves korunkban jó állt.

Nem a megfelelő sminket alkalmazzuk

Az évek óta használt színek és márkák valószínűleg már nem a legmegfelelőbbek a bőrünk számára. Ne rajunk fel vastag púderréteget, és a rengeteg alapozó sem fedi el a ráncainkat, sőt. Jó, ha nagyító tükröt használunk sminkeléskor, és félévente cseréljük a sminkkészletünket.

Megelégszünk az unalmas szexszel

Kultúránk azt az üzenetet sugallja, hogy a fiatal egyenlő a szexivel, de ne higgyünk ennek. Legyünk magabiztosak és szabadok, öltözzünk úgy, ahogy jól esik, és ne feledjük, a legtöbb nő az ötvenes évei után élvezi igazán a szexet.

| nő, idősödés, örgedés, életmód
2013-01-28 22:39:48
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop