A szépítő alvás

Igaz az a mondás, hogy az alvás szépít. A bőr az alvás ideje alatt eltünteti a napi fáradtság nyomait, leginkább akkor, ha tudjuk, mivel segíthetünk rá még egy kicsit.

alvás, bőrápolás, szépség | InforMed Hírek11   InforMed | Sándor, K.

Tiszta arcbőr

Tisztább is lesz a bőre annak, aki többet alszik. Az alváshiány stresszt okozhat, amitől még felnőtteknél is megjelenhetek a pattanások, mitesszerek

Csillogó szemek

Ne hagyjuk, hogy a sötét karikák elhomályosítsák szemünk csillogását! A szem alatti karikák lehetnek örökletesek is, de ha nem alszunk eleget, akkor is megjelennek. Alapozónak tegyünk rá szemránckrémet, majd korrektort.

Egyenletes tónus

A kialvatlanságtól sápadtnak és foltosnak tűnhet az arcunk. Alapozóval, púderrel korrigálhatjuk reggel, de a legjobb megelőzés a pihentető alvás.

Táskás szemek

Azért ébredünk bedagadt szemmel, mert a folyadék felgyülemlik, ha háton alszunk. Használjunk párnát, és tegyük a fejünket a szívünk vonalánál magasabbra.

Fogyasszunk kevesebb sót

Ha este fenn kell maradnunk, és valamit nassolni szeretnénk, az inkább gyümölcs legyen, mint sós rágcsálnivaló. A sótól, annak vízvisszatartó hatása miatt duzzadt szemmel ébredhetünk.

Este utoljára vizet igyunk

Lehet, hogy jól esne egy pohár bor alvás előtt, de előfordulhat, hogy száraz bőrrel, tág pórusokkal ébredünk másnap reggel. Igyunk vizet elalvás előtt.

Fontos az arctisztítás

Sose feküdjünk el anélkül, hogy az arctisztítót ne használtuk volna. Utána tegyünk fel hidratáló krémet és glicerines szemránckrémet. Ápoljuk ajkunkat is.

Meleg fürdő elalvás előtt

A legjobb altató a meleg fürdő. Testhőmérsékletünk ilyenkor megemelkedik, majd a fürdés után esik, ami álmosságot okoz.

A-vitaminos krémeket használjunk

A retinoidok a legjobb ránctalanítók, krémezzük be arcunkat elalvás előtt A-vitaminos krémmel. Nappali használatkor ezek a krémek fényérzékennyé tehetik a bőrt.

Ne feledkezzünk meg a kéz- és lábápolásról se

Éjszakára ajánlatos hidratáló sheavajas krémmel bekenni kezünket és lábunkat.| alvás, bőrápolás, szépség
2013-03-12 01:15:28
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop