Testdíszeink (II.)

Mindenekelőtt ahhoz, hogy megérthessük, miért nem tanácsos a bőrünket különböző helyeken fémkarikákkal vagy fémgolyókkal stb. díszítenünk, fel kell ismernünk annak jelentőségét, hogy minden élő szervezetnek van ún. energetikai rendszere is. Ez az energetikai rendszer több rétegből áll, kívülről befelé haladva:

tatoo, tetoválás, tatuálás, tatu | Gyógy-ír   Kisalföld | Kiss, Zs.

1. Aura (látható pl. a Kirlián-fotókon). 2. Akupunktúrás pontok és vezetékek (csatornák, meridiánok), melyeknek színtere a bőr. 3. A mélyben az energiának minden sejtig el kell jutnia, hasonlóan a légző- vagy keringési rendszerhez.

Az akupunktúra lényege, hogy a bőrfelület meghatározott pontjain keresztül tűszúrással betegségeket lehet gyógyítani és fájdalmat lehet csillapítani. Ez azon alapul, hogy a hagyományos kínai orvosláson belül egészen pontosan ismerték testünk energetikai rendszerének anatómiáját (ide tartoznak az akupunktúrás pontok és vezetékek).

A bőr mint KÜLSŐ kapcsolatban áll a BELSŐ-vel, az akupunktúrának mint terápiának ezen alapszik a hatása. Ebből következik viszont az is, hogy ha nem megfelelő anyaggal és időben ingereljük a bőrt, az egész BELSŐ-re nem kívánt hatást fejhetünk ki (pl. orr-, szemöldök-, köldök-, nyelv-, fül- stb. díszek). Ehhez tartozik az a tény is, hogy a szervezetben léteznek ún. mikrorendszerek, azaz olyan bőrterületek (pl. tenyér, talp, nyelv, skalp, fül stb.), melyek az egész test hologramszerű kivetülései.

A fülapunktúra (aurikuloterápia) az akupunktúrán belül külön ág - itt is összefügg a KÜLSŐ a BELSŐ-vel, tehát a nem megfelelő anyaggal a nem megfelelő helyen történő ingerlés nem megfelelő, a szervezetet terhelő reakciót válthat ki. Természetesen mindez csak nagyon vázlatos szemléltetése testünk, szervezetünk energetikai rendszerének, illetve az ezen belüli összefüggéseknek, és izgalmas téma lenne ennek bővebb tárgyalása, ám ez a kereteinket meghaladná. Remélem azonban, hogy a felvázoltak szemléltetik a lényeget és segítenek az esetleges meggondolatlan "beavatkozások" elkerülésében.

| tatoo, tetoválás, tatuálás, tatu
2002-07-18 14:55:34
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop