A körömápolás története

A szépen ápolt kéz és köröm a nőiesség, a jólápoltság szimbóluma. Az igényes nő nemcsak ruhájára, frizurájára, sminkjére ügyel, hanem hangsúlyt fektet arra is, hogy kezei, körmei is szépek legyenek.

körömápolás, köröm, bőrgyógyászat, köröm | Gyógy-ír   Kisalföld | Giczi, J.

Az embert mindig foglalkoztatja a külseje. Ezt a tényt támasztják alá azok a 40 ezer évvel ezelőtti emberábrázolások, melyekre a dél-franciaországi Bara-Baham barlang sziklafalán bukkantak. A legérdekesebb azonban az, hogy az őskori művész az emberi kéz megörökítésével is próbálkozott.

A kéz- és körömdíszítés divatja egészen a fáraók idejéig nyúlik vissza, akik különböző növényi színezékeket használtak körmeik festésére.

Ez a jelenség a történelem folyamán végig megfigyelhető. OErásos emlékeink vannak például arról, hogy a XV. században élt III. Albert bajor herceg feleségének "körömlakkja" aranypor volt. Ezzel tette még vonzóbbá külsejét.

A mai hölgyek is ismerik ezeket a fortélyokat, nekik azonban már nem kell megelégedniük egyfajta díszítéssel. A választékban az egyszerű lakkozástól az egészen egyedi, szinte ékszerként viselhető művészi díszekig minden megtalálható.

Talán még a bajor hercegné arany körömékessége is.

| körömápolás, köröm, bőrgyógyászat
2002-07-18 13:57:32


Fiatalodjon – plasztikai műtét nélkül

Az időt, sajnos, nem lehet megállítani, mire ezt a cikket elolvassa is idősebb lesz. De csalni lehet egy kicsit. És most nem a plasztikai műtétekről lesz szó. Hat egyszer...


Tökéletes férfiak

Ha sok mindenben nem is, egy dologban a férfiak utolérni látszanak a nőket. Ők is úgy érzik, törekedniük kell arra, hogy testük minél tökéletesebb legyen, ez azonban g...


Tudnivalók a tetoválásról

A tetoválás mostanában egyre népszerűbb, a 18-30 évesek mintegy 40 százaléka tetováltatja magát. Bármilyen meglepő is, a tetováltak 65 százaléka nő. Mielőtt valaki...


A ráncokról

Bár a ráncos arcbőr sokak szerint a bölcsesség jele, a legtöbb ember köszöni, inkább nem kér belőle. Manapság rengeteg termék hirdeti magáról, hogy használóit seg...


Tények és tévhitek az őszülésről

Ha megjelennek az első ősz hajszálak, sokan arra gondolnak, biztos a kimerítő munka, az alváshiány, vagy akár a gyerek az oka.