A körömápolás története

A szépen ápolt kéz és köröm a nőiesség, a jólápoltság szimbóluma. Az igényes nő nemcsak ruhájára, frizurájára, sminkjére ügyel, hanem hangsúlyt fektet arra is, hogy kezei, körmei is szépek legyenek.

| InforMed Hírek19   InforMed | Giczi, J.
Az embert mindig foglalkoztatja a külseje. Ezt a tényt támasztják alá azok a 40 ezer évvel ezelőtti emberábrázolások, melyekre a dél-franciaországi Bara-Baham barlang sziklafalán bukkantak. A legérdekesebb azonban az, hogy az őskori művész az emberi kéz megörökítésével is próbálkozott.

A kéz- és körömdíszítés divatja egészen a fáraók idejéig nyúlik vissza, akik különböző növényi színezékeket használtak körmeik festésére.

Ez a jelenség a történelem folyamán végig megfigyelhető. OErásos emlékeink vannak például arról, hogy a XV. században élt III. Albert bajor herceg feleségének "körömlakkja" aranypor volt. Ezzel tette még vonzóbbá külsejét.

A mai hölgyek is ismerik ezeket a fortélyokat, nekik azonban már nem kell megelégedniük egyfajta díszítéssel. A választékban az egyszerű lakkozástól az egészen egyedi, szinte ékszerként viselhető művészi díszekig minden megtalálható.

Talán még a bajor hercegné arany körömékessége is.

| körömápolás, köröm
2021-03-02 12:13:46
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop