A téli arcápolás fontossága

Amikor beköszönt a hideg, kivesszük a meleg ruhákat a szekrényekből. Ez helyes, mert télen fontos a kényelem. De mi a helyzet az arccal? Itt sem a sapka, sem a bunda nem segít. Hatékony termékekre van szükség a bőr védelmére a negatív külső tényezők ellen. Többféle krém, szérum, maszk és ajakbalzsam létezik. Melyik a legjobb? Eláruljuk!

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Az arcápolás télen kiemelten fontos

A hideg évszak az egész szervezet számára megterhelő. Ez különösen igaz az arcra, amelyet védeni kell a fagytól, széltől, hótól. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, szárazság és hámlás jelenhet meg és repedések az ajkakon.

Negatív hőmérsékleten az erek összeszűkülnek, és a vérkeringés romlik. Emiatt nem biztosított a bőr megfelelő táplálása. Az eredmény szembetűnő: az arc fénytelenné válik, elveszíti színét, bőrpír és irritáció jelenik meg rajta.

Az ilyen problémák elkerülése érdekében télen megfelelő bőrápolásra van szükség. Ez egy kötelező folyamat, amelyhez a Nivea számos terméket kínál.

• hidratálás - a hideg évszakban a bőr állapota több tényező hatására romlik. Ez nem csak a hideg és az alacsony hőmérséklet, hanem a fűtőberendezések hatása is, amelyek miatt csökken a helyiség páratartalma, így a bőr könnyen lehámlik és kiszárad. A probléma megoldásához rendszeresen hidratáló krémet és szérumot kell használni;

• tisztítás - télen gyengéd termékekre van szükség, segítségükkel az arc gyengéden megtisztul a szennyeződésektől. Ebben az esetben el kell hagyni az alkoholt és más agresszív összetevőket tartalmazó termékeket;

• a tonizálás mindennapos eljárás, amit nem szabad elfelejteni. Reggel és este kell véghezvinni. A bőr tonizálása egy köztes szakasz a tisztítás és a további bőrápoló termékek alkalmazása között;

• megfelelő táplálás - a téli bőrápolás természetes összetevőkből készült tápláló maszkok használatából áll. Használatuk során feltöltődik az értékes nyomelem- és vitaminkészlet. Ez pozitív hatással van a bőr állapotára, az arcszínre.

A MAKEUP webáruház összegyűjtötte a legfontosabb pontokat, amelyek érdemes figyelembe venni a téli arcápolási rutin kialakításakor:

1.  Használjunk enyhe bőrradírokat

A hámlasztók használatának gyakorisága a bőr típusától függ:

• száraz bőrre - hetente egyszer;

• kombinált és zsíros bőrre - hetente kétszer.

1.  Válasszunk C-vitamint tartalmazó krémeket és szérumokat

2.  Biztosítsuk a bőr állandó hidratálását

3.  Változtassuk meg az arctisztító készítmény textúráját, válasszunk gél vagy olaj alapút.

4.  Alkalmazzunk SPF-tartalmú termékeket felhős időben is.


| téli bőrápolás
2021-12-29 19:35:44
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop