Hirdetés

Biotin – A haj vitaminja – Tényleg segíti a hajnövekedést?

A biotin egy vízben oldódó vitamin, a B-vitamincsalád tagja. Szokták B7 Vitaminnak, vagy H-vitaminnak is nevezni.

biotin, haj, vitamin, B7 Vitamin |

InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

Mi az a Biotin?

A biotin egfőbb feladata, hogy segítse bizonyos tápanyagok energiává történő átalakulását. Nélkülözhetetlen tehát a normális szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcseréhez, emellett hozzájárul a bőr és a körmök egészséges állapotának fenntartásához, gyorsítja a hajnövekedést, illetve a kopaszodás és az őszülés lassításában is segítséget nyújthat.

Extra biotinnal a haj egészségéért

A biotin hozzájárul a haj egészséges fényének megtartásához és erősíti annak szerkezetét. Segíti a keratin képződését a szervezetben, ami azért nagyon fontos, mert ez a fehérje a hajunk és a körmeink építőanyaga. Hiányára figyelmeztethet az erős hajhullás, a körmök töredezése vagy a bőrszárazság.

Egy 2015-ös tanulmányban 90 hajhullással küzdő nőt vizsgáltak. A csoport egyik fele naponta kétszer biotin tartalmú étrend-kiegészítőt kapott, míg a másik fele placebót. A vizsgálat elején és végén digitális képeket készítettek a fejbőr érintett területeiről. Minden résztvevő haját megmosták és megszámolták a kihullott hajszálakat. A kutatás eredménye szerint a biotint szedő nők jelentős hajnövekedést tapasztaltak azokon a területeken, ahol erős hajhullással küzdöttek és a hajuk szerkezete is megerősödött.

Egy másik kutatás hasonló eredményeket hozott, a résztvevők átlagosan 90 nap után tapasztalták a pozitív változásokat.

Mennyi a napi ajánlott bevitel?

A biotin napi ajánlott beviteli érték függ a nemtől, az életkortól, a testsúlytól és az egészségi állapottól is. Terhesség és szoptatás alatt szintén több vitaminra van szükség, mint általában.

Egészséges felnőttként naponta átlagosan 30-100 μg biotin elegendő a szervezet számára, de ha szeretnéd elősegíteni a hajad növekedését ennél egy kicsivel többet is fogyaszthatsz (200-300 μg). Nem érdemes azonban olyan étrendkiegészítőt választani, amely a napi beviteli érték több ezerszeresét tartalmazza, ez ugyanis gyomorégést és csúnya pattanásokat okozhat.

Milyen egyéb vitaminokra van szüksége a hajunknak?

A haj egészséges növekedésének fenntartásához nem elég csupán a biotinpótlásra odafigyelnünk. A hajhagymáknak szükségük van A-C-D-E- és egyéb B-vitaminokra is, így komplex megoldásra van szükség. Nem szabad megfeledkeznünk olyan nyomelemekről sem, mint a cink, a jód és a vas, ezek hiánya ugyanis szintén a haj elgyengüléséhez és egyéb problémákhoz vezethet.

Ha olyan hajvitamint keresel, amely kiegyensúlyozott vitamin-és ásványianyag-tartalommal rendelkezik és biztosan nem felejted el bevenni, akkor a Vitaful  Happy Hair hajvitaminját ajánljuk. Ez a zselés multivitamin-gumi 10 féle vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel és jóddal járul hozzá ahhoz, hogy a hajad fényes és egészséges legyen.

(X)



biotin, haj, vitamin, B7 Vitamin

2020-10-07 09:50:49

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop