Bőrfiatalító szerek

Kleopátra szamártejben fürdött, Sissi császárné pedig meleg olívaolajat használt, hogy bőrét selymessé tegye. Mennyivel könynyebb a mai nőknek, mint a régmúlt asszonyainak! Ma már lehetséges mindaz, amiről Kleopátrától Sissiig a világtörténelem nőalakjai álmodtak: krémmel finomítani a ráncokat, ragyogóvá tenni a sápadt bőrt, a töredezőt pedig selymessé varázsolni.

bőr, bőrápolás, kozmetika, retinol, E-vitamin, liposzóma, sphigolipid, B5-vitamin, ceramid, alfahidroxi sav, bÅ‘r | Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft.
A kozmetikai cégek vegyészeti laboratóriumaiban szinte soha nem hűlnek ki az edények. Tudósok, technikusok és bőrgyógyászok egész serege kutatja, mi az, amire a száraz, a töredező, a foltos, illetve a ráncos bőrnek szüksége van, mely anyagok képesek nedvességgel ellátni, simává és ragyogóvá tenni. Szinte boszorkányos verseny folyik azért, ki tudja elénk tárni az örök fiatalság és szépség titkát.

Léteznek termékek, amelyekbe olyan anyagokat építettek be, melyek napfénnyel érintkezve képesek meggyógyítani a károsodott sejteket. Egyes készítmények nem kívülről pótolják a hiányzó nedvességet és zsírokat, hanem arra serkentik a bőrt, hogy saját maga állítsa elő őket. Mások enzimekkel látják el a bőrt, amelyek ösztönzik a fiatalító sejtosztódást.

Lássunk egy válogatást a szépségpiac legjelentősebb újdonságaiból!

ALFAHIDROXI SAVAK:

az arc és testápoló krémekben fordulnak elő. Ezek közé tartoznak a gyümölcssavak, segítenek eltávolítani a bőrfelszín elhalt, pikkelyes és elszíntelenedett rétegeit. Ezáltal ösztönzik az alatta fekvő rétegeket a sejtújratermelésre. Hatásukra a bőr megfiatalodik, simább lesz, a kisebb ráncok eltűnnek.

RETINOL:

A retinol tulajdonképpen Avitaminszármazék, amelynek a bőr öregedését gátló hatását már régen ismerik: ösztönzi a sejtek osztódását. Ezenkívül jelentős szerepet játszik a szabad gyökök elleni küzdelemben is. Ha napra megyünk, legyünk vele óvatosak, mert növeli a bőr UVsugarakkal szembeni érzékenységét.

C-VITAMIN:

Krémekben ez szenzációs sejtvédőnek számít. Jó védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, csökkenti a bőr napozás utáni kipirulását, és a károsító UV-A és az UV-B sugarak ellen is hatásos. Nagyobb adagokban szájon át szedve a C-vitamin elősegíti a sebgyógyulást és a kollagénképződést (a kötőszövet rugalmas rostjai). Bőrápoló termékekben alkalmazva csökkenti a "photoaging", "fényöregedés" folyamatát, kisimítja a ráncokat, s ezért kiválóan alkalmas az öregedés megelőzésére is.

E-VITAMIN:

véd az oxidációs folyamatoktól, amelyek jelentősen károsíthatják a bőrt. Frissen tartó tulajdonsága miatt az Evitamin gyakorlatilag minden krémben megtalálható. Nagy koncentrációban alkalmazva jó sejtvédő, vitalizáló hatású.

Q10 :A Q10 nevű enzim koncentrációját növelő termékek serkentik a sejtosztódást. Ennek a bőr megújításáért felelős enzimnek a szervezetben való mennyisége az öregedéssel együtt csökken. Az ezt tartalmazó testápolókkal és arckrémekkel egy kicsit ellensúlyozhatjuk a csökkenést, elősegítjük a hámsejtek regenerálódását.

LIPOSZÓMÁK:

Itt olyan, speciális anyagból felépített, apró golyócskákról van szó, amelyek jól megférnek a bőr zsírrészecskéivel, és olyan kicsik, hogy mindenütt képesek bejutni. Más anyagok hordozóiként is használhatóak. Kiválóan alkalmasak a víz felső rétegekbe való szállítására, és a nedvesség eloszlatására.

SPHINGOLIPID:

Ez a sokéves kutatások eredményeképpen felfedezett anyag a szervezetben található lipidek (zsírok) előterméke. A bőr átalakítja, és bőrbarát lipidként értékesíti. A hiányzó zsírt így nem kívülről juttatjuk be, hanem technikai trükk segítségével vesszük rá a bőrt, hogy saját maga állítson elő lipideket. A száraz bőr hatására "megtanul normálisan" viselkedni.

FLAVONOIDOK:

Újabban már a kozmetikai termékekkel emlegetik együtt is őket. Természetes növényi színezőanyagok, melyeknek hormonális hatása van. Intenzív antioxidáns (a szabad gyökök ellen nyújt védelmet) és ösztrogénszerű hatást is kifejt. Ellátja a bőrt nedvességgel, és a felső hámrétegekben tartja azt.

ERYTHRULOS:

Természetes cukorvegyületekből álló önbarnító, amely csak lassan, 24 óra elteltével fejti ki hatását. Ez a készítmény újszerű összetételének köszönhetően - az eddigi, gyakran foltokat hagyó termékekkel ellentétben - egyenletes tónust kölcsönöz a bőrnek.

STIMU-TEX:

Olyan linolsavak, amelyeket más anyagokkal (összetett vitaminokkal és zsírsavakkal) együtt árpamagból nyernek. Jól alkalmazható különösen száraz bőrre, amelyre a szokásos bőrápoló krémek már nem mutatkoznak elegendőnek, nyugtató és viszketéscsillapító hatású.

B5 VITAMIN ÉS BISABOLOL

kombinációja: Kiváló bőrápoló és zsírszabályozó, elősegíti az epitélképződést (a bőr legfelső sejtrétege).

CERAMIDOK:

Erősítik a bőr védekező funkcióját a környezetből származó kórokozókkal és káros anyagokkal szemben, javítják a bőr nedvességet megtartó képességét.

| bőr, bőrápolás, kozmetika, retinol, E-vitamin, liposzóma, sphigolipid, B5-vitamin, ceramid, alfahidroxi sav
2002-07-25 12:17:41
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop