Hirdetés

Fiatalodjon – plasztikai műtét nélkül

Az időt, sajnos, nem lehet megállítani, mire ezt a cikket elolvassa is idősebb lesz. De csalni lehet egy kicsit. És most nem a plasztikai műtétekről lesz szó. Hat egyszerű kis trükk következik azért, hogy szike nélkül is fiatalodhassunk.

szépségápolás |

InforMed Hírek19   InforMed | Dobos, L.

1. Vizsgáltassuk meg a szemünket

Ha valaki elmúlt 40 éves, egyre nehezebben olvassa el az apró betűket, vagy látja élesen a közeli tárgyakat. A szemlencse a korral veszít rugalmasságából.

Bármilyen kevés időnk van is, menjünk el szemorvoshoz, és írassunk fel olvasószemüveget. Nem lesz tőle idősebb az arcunk, sőt, egy jó keret még fel is dobja. És mindenképpen előny az, hogy meggátoljuk a szemkörnyéki ráncok képződését, mélyebbé válását.

2. Jó melltartót válasszunk

Ügyeljünk a melltartó mértére, mert ha kicsi, nem előnyös a kibuggyanó mell, ha viszont, nagy, nem tart, és olyan, mintha rajtunk se lenne. A rossz melltartó is öregít.

Fontos, hogy a melltartó pántja ne vágjon be a vállunkba, ez azt jelenti, hogy túl kicsi. És ha a megfelelő méretet megtaláltuk, még akkor is válogathatunk a különféle stílusok között. Ne feledjük, sporthoz feltétlenül sportmelltartót viseljünk.

3. Használjunk hidratáló krémet

Már a harmincas évek közepén megjelennek az apró szarkalábak a szem környékén vagy a száj körül, és ezek a korral egyre mélyülnek. A bőr öregedése örökletes és környezeti tényezőktől egyaránt függ, részben tehát szerencse kérdése. Ha dohányzunk vagy napvédő nélkül napozunk, siettetjük az öregedési folyamatot.

A hidratáló krémek használata nem végleges megoldás, de nagyon sokat segíthet. És nem kell a legdrágább márkákat megfizetni, a gyógyszertári krémek kiválóan megfelelnek a célnak.

4. Eddzünk súlyzókkal

A nők gyakran félnek, hogy vastagítja őket a súlyzózás, pedig a nőknél, hacsak túlzásba nem viszik, nem úgy történik az izom felépítése, mint a férfiaknál. Az izomtömeg mérsékelt növelésétől azonban vékonyabbnak tűnünk, és így fiatalabbnak is.

Az edzés a memóriát is frissen tartja, és gátolja a csonttömeg vesztését. Az erőedzés ezen kívül a has körfogatát is csökkenti, és a nagy has nemcsak öregít, hanem szívbetegségre és diabéteszre is hajlamosít. Szakértők heti háromszor 20-45 perces súlyzózást ajánlanak, lehetőleg edzőgépeken, mert ezek biztonságosabbak a szabad súlyzóknál.

5. Mosolyogjunk többet

Nézzen csak bele a tükörbe, láthatja, hogy a gravitáció bizony nyomokat hagy az öregedő arcon. De ha fölemeli a fejét és mosolyog, még ezt a hatást is ellensúlyozni tudja.

Nem is szólva arról, hogy a hangulatán is javít. A „tégy úgy, mintha” itt is bevált, a mosoly beindítja az agy boldogsághormonjait.

6. Aludjunk eleget.

Ha valaki fáradt, automatikusan idősebbnek néz ki. Akik nem alszanak napi 7 órát, nagyobb kockázatnak vannak kitéve szívbetegség és diabétesz szempontjából is.

Ügyeljen alvási szokásaira, lehetőleg mindig ugyanabban az időben feküdjön le és keljen fel. A hálószoba legyen hűvös, csöndes és sötét. Ne tévézzünk vagy dolgozzunk benne, csak alvásra és szeretkezésre használjuk.

Igaz, senki sem lesz fiatalabb. De ha megfogadjuk ezt a hat egyszerű tanácsot, fiatalabbnak nézhetünk ki, és jobban is érezhetjük magunkat. És ne feledjük el az így learatott bókokat egy nagy mosollyal meghálálni.

Newsweek
szépségápolás

2021-03-02 12:17:42

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop