Hajápolási tanácsok

Számtalan hajápoló termék kapható a boltokban, a hajkiegyenesítőktől kezdve a különféle kondicionálókig. Az alábbiakban néhány jó tanácsot ad egy vezető brit szakember, illetve eloszlatja a legáltalánosabb tévhiteket.

| InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Vékony szálú, fénytelen haj

Valóban segítenek a térfogatnövelő szerek, de vigyázzunk, csak minőségi terméket használjunk, mert az olcsó, szintetikus műanyaggal készült szerek csak rontanak a helyzeten. A jó minőségű térfogatnövelők növényi fehérjéket, keratint és szójafehérjét tartalmaznak.

Töredezett hajvég és hajszálak

Ezt a problémát semmilyen hajápolóval nem lehet megoldani, el kell menni a fodrászhoz hajat vágatni. Rosszabb a helyzet azoknál, akik túl sok vegyszert használnak.

A minőségi kondicionálók használatával bizonyos mértékig meg lehet előzni a haj töredezését, de a legjobb, ha legalább hat hetente vágatjuk.

Zsíros vagy száraz haj

Válasszunk a hajtípusunknak megfelelő sampont és kondicionálót. Zsíros hajra való sampont akkor használjunk, ha a hajunk 24 órán belül zsírosodik, egyéb esetben normál hajra vásároljunk. Száraz hajra való sampon kell akkor, ha három vagy több nap után sem zsírosodik a hajunk.

Begöndörödő haj

Ez a hajhagymák miatt van, genetikai eredetű, és a párás időjárás csak ront rajta. Egyes szérumkészítményektől kiegyenesedik a haj, és fényesebb is lesz.

Sztatikus, szálló haj

A száraz és vékony szálú hajra jellemző, a fénylő lakkok segíthetnek.

Őszülő haj

Ügyeljünk rá, hogy szakemberrel festessünk, és ne gyakrabban, mint hat hetente. A „festett hajra” jelzésű samponok védik a hajat.

Korpás haj

A korpa oka egy mikroszkopikus méretű gomba, ami mindenkinek a fején megtalálható. Normál esetben az elhalt bőrsejteket le lehet mosni vagy kikefélni, ha azonban a gomba elszaporodik, a sejtek gyorsabban halnak el és összetapadnak, ez a korpa. A korpásodás elleni samponok jelentik a megoldást, súlyosabb esetben gyógyszertári készítményeket alkalmazzunk és forduljunk bőrgyógyászhoz.

A szakemberek szerint alapvetően nem sokat lehet változtatni valakinek a haján, de a jól megválasztott és drágább termékek ez esetben valóban jobbak is.

Tények és tévhitek:

– Ha minden nap hajat mosunk, azzal eltávolítjuk a tápanyagokat – tévhit, a mindennapos hajmosás megfelelő samponnal élénkíti a fejbőrt, egészséges, ragyogó lesz tőle a haj.

– A haj hozzászokik a samponhoz, ezért rendszeresen változtatni kell a sampont – tévhit, ha bevált, maradhatunk annál.

– Ha egyáltalán nem mosunk hajat, beáll az öntisztulás – tévhit, ha nem mossuk, a hajunk piszkosabb lesz, viszket és zsírosodik.

– Zsíros hajra nem jó a kondicionáló – tévhit, csak azoknak nem szükséges kondicionálót használniuk, akiknek igen rövid a haja. Ne dörzsöljük erősen a fejbőrbe, csak a hajra.

Egyetlen hiedelem bizonyult igaznak: a hideg vízzel történő öblítéstől valóban fényesebb lesz a haj.

| haj, hajápolás
2022-08-24 13:03:30
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop