Izzasztó kérdések az izzadásgátlókról és dezodorokról

Évek óta folyik a vita arról, vajon az izzadásgátlók használata és az emlőrák között van-e összefüggés.

desodor, dezodor, rák | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.
 Néhány orvos – nemegyszer személyes tapasztalatból – ezt vallja, és még tanulmányokkal is alátámasztja véleményét.  Feltűnt ugyanis, hogy számbeli összefüggés van az izzadásgátlók eladása és az emlőrákos esetek előfordulása között. Mások szerint nincs összefüggés, és ha valaki fél az izzadásgátlók esetleges melléhatásaitól, jobb, ha nem alkalmaz csak természetes szereket.

Sokan nem tudják talán, hogy más az izzadásgátló és más a dezodor. Lássuk a különbséget: az izzadásgátlók gyógyszernek számítanak, általában alumíniumot tartalmaznak, és magát a verejtékezést gátolják, míg a dezodorok csak a szag ellen hatnak.

Az FDA újabban megköveteli, hogy az izzadásgátlók csomagolásán szerepeljen az, hogy ezek „gyógyszernek minősülnek”, és „alumínium-összetevőket” is tartalmaznak. Mindemellett az FDA honlapján az áll, hogy az emlőrákkal való kapcsolat feltételezése nem egyéb legendánál, mítosznál. Tudván azonban, hogy sokan aggódnak, a hivatal kijelenti, hogy továbbra is végez kutatásokat ez ügyben, mert az eddig megjelent tanulmányok nem egyértelműek.

Természetes dezodor már a 70-es évek óta létezik, nem tartalmaz mesterséges összetevőket, sem alumíniumot, kizárólag gyógynövények hatóanyagait.


| desodor, dezodor, rák
2019-11-14 21:32:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop