Kényeztető szépségápolás - Hatóanyag-bevitel wellness-módszerekkel

A wellness-kezelések egyre elterjedtebbek a szépségápolásban is. Több kozmetikumon olvasható már a szó, sőt, a szépítkezni vágyó hölgyek wellness-kozmetikákba járnak a nagyobb városokban. Ám még mindig kevesen tudják, miért más ez az újfajta kezelés, mint a hagyományos.

| Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft. | Varjú, G.
Hódít a wellness kifejezés, mind több terméket és szolgáltatást jellemeznek vele, hogy a magasabb színvonalú minőségre utaljanak. Gyakran egész üdülő-pihenőrégiók építik szolgáltatásaikat a "wellness-érzésre". Egyes kozmetikai szalonokban nem csupán egyszerű tisztítókezelésekkel, rövid masszázsokkal várják a vendégeket, hanem igyekeznek megfelelni annak a természetes igénynek, hogy hosszan tartó, pihentető kényeztetésben legyen része annak, aki igénybe veszi a szolgáltatást. A wellness-szalonok olyan összetett kezeléseket kínálnak vendégeiknek, melyek nemcsak a bőr egészségét, szépségét, hanem az egész test és a lélek egyensúlyát is szolgálják. A wellness-kozmetikai kezelések során a vendégek relaxálnak, feltöltődnek, kipihenik magukat anélkül, hogy eközben bármilyen kellemetlen érzet, fájdalom megzavarná őket.

Az elektrokozmetika indirekt módszereit képviselő készülékekkel (ezek nem gyakorolnak közvetlen áramhatást a bőrre, például: ultrahang, vákuum, mikromasszázs) lehetőség nyílik a bőr élettani folyamatainak javítására, a hatóanyagok bejutásának serkentésére, a wellness szigorú alapelveinek megsértése nélkül. A hatóanyag-bevitelt az alábbi módszerek segítségével fokozhatjuk:

  • mikroforézis
  • ultrahang
  • hideg-meleg terápia (bőrvasaló és hatóanyagcsapda)

FRISSÍTŐ MIKROFORÉZIS

A bőr mikroforézis-kezelése nagyban hozzájárul a vendég ellazulásához, pihenéséhez, ugyanakkor a bőr igényeinek megfelelően felvitt kozmetikumok segítségével javítja a hidratáltságot, a tápanyagellátást, élénkíti a nyirokáramlást, az anyagcsere-folyamatokat, valamint javítja a bőr esetleges hibáit is (például hegeket). A módszer lényege, hogy a készülék kezelőfejébe épített apró motor egyenletes vagy erősödő, majd gyengülő finom maszszázst végez, áramhatás nélkül. A hatóanyagokat, általában gélmaszkokat, gélállagú ampullákat a kezelőfej szinte beleütögeti a bőrbe. A vendégek a mikroforézis-kezelés alatt teljes relaxációba kerülnek, a halk zene és a légzés ritmusában végzett mozdulatok a tökéletes nyugalom érzésével tölti el őket.

SZONOFORÉZIS -MÉG HATÉKONYABB KEZELÉS

A már ismert és az utóbbi években továbbfejlesztett ultrahangos készülékek kiválóan alkalmazhatók a wellness-kezelésekben. A szonoforézis során ultrahanggal történik a hatóanyag-bevitel (szono = hang). Az impulzus-üzemmóddal felszerelt ultrahangos eszközök használata teljesen fájdalommentes, és a bőr szerkezetének maradandó megváltoztatása nélkül juttatják a zsírban oldódó, liposzómás, valamint a vízben oldódó hatóanyagokat a bőrbe. Mindezek mellett a hám- és a kötőszövet anyagcseréjére is jótékonyan hatnak.

A legújabb készülékek wellness-előnyei:

  • külön kis kezelőfej: az arcra, nyakra, dekoltázsra
  • nagy fej: a testkezelések hatékony, de nem időrabló elvégzéséhez
  • állítható impulzus-üzemmód
  • kezelőprogramok: az egyedi igényhez alkalmazkodva a legmegfelelőbb értékeket állítják be
  • valós kezelési időszámláló: ez az elektronikai rész ügyel arra, hogy a kezelés valóban hatékony legyen, hiszen a nem megfelelő kezelőfej és a bőr érintkezése esetén a készülék jelez
  • az ultrahangkezelések során nem zavarjuk meg a test, a lélek és a szellem nyugalmát és harmóniáját, így a wellness-kezelések szerves része lehet.

BŐRVASALÓ ÉS HATÓANYAGCSAPDA

Bőrünkön a hőmérséklet változásait érzékelő sejtek helyezkednek el, melyeket termoreceptoroknak hívunk. Ezek hideg vagy meleg hatására ingerületbe jönnek, és fontos élettani hatásokat váltanak ki az idegrendszeren keresztül. A hőmérséklet-ingadozás hatására a vérátáramlás fokozódik vagy csökken a szövetekben, változik az erek tágassága és a verejtéktermelés mértéke. A felgyorsult anyagcsere és a tágult érhálózat megnyitja az utat a kezelőfej alatt alkalmazott kozmetikai készítmények felszívódásához. A váltakozó hőmérséklet hozza létre a hatóanyagcsapda-effektust: a hőterápia révén a hatóanyag bejut a hámba, majd a bőr hűtésekor az erek szűkülnek, a pórusok összehúzódnak, ezáltal az anyagok azonnal bezáródnak a hámszövetbe. A kombinált hideg-meleg elektrokozmetikai készülékekkel lehetőség nyílik a szaunahatáshoz hasonló értorna elvégzésére is (váltott hideg-meleg terápia), mely a szöveteket frissíti, élénkíti, revitalizálja. Mivel a készülékek hőmérséklete szabályozható, a legkellemesebb értékeket állíthatjuk be a vendég számára.

A wellness alapvető szemléletmódja a pozitív gondolkodás és életérzés. Ez érvényesül a kezelések során is, ami megteremti vagy tökéletesíti a testi-lelki harmóniát. Ennek hatására a vendégek lelkileg, érzelmileg feltöltődnek, szellemi teljesítőképességük nő, feladataikat, munkájukat nagyobb optimizmussal, hivatástudattal tudják ellátni. Az ilyen kezelésekbe illeszthetőek be azok az új elektrokozmetikai készülékek, melyekkel a szokványos kozmetikumok hatékonysága sokszorosára növelhető, ugyanakkor teljes értékű kezelési koncepciót jelentenek -a bőrt érintő közvetlen áramhatások és kellemetlenségek nélkül.

|
2002-10-03 18:12:34
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop