Költséghatékony sminkelés – avagy hogyan spórolj a sminkeken?

Épp frissítenéd a sminkjeidet, mert például már lejártak, viszont nem szeretnél vagyonokat a drogériában hagyni? Akkor a következő cikk segíthet az okosabb vásárlásban.

Gondoljuk át, mire van valójában szükségünk

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép:  Freepik

Egy drogériában elképesztő mennyiségben áll rendelkezésre a különféle márkák sminkkínálata. Az online webáruházakban pedig még nagyobb készlettel találkozhatunk. Aki szeret sminkelni, azt pont a bőség zavara miatt könnyen elkaphatja a gépszíj. Ilyenkor pedig olyan dolgokat is megveszünk, amit valószínű sosem fogunk viselni. Például elég a Rossmann akciós újság kínálatát átnézni ahhoz, hogy rájöjjünk, gyakran félelmetesen alacsony árakon juthatunk hozzá a legjobb márkák sminkjeihez. Viszont ilyenkor muszáj önuralmat gyakorolnunk, és csak azt megvásárolni, amit tényleg használni is fogunk.

A mennyiség helyett válasszuk a minőséget

A minőségi sminkek lehet drágábbak, viszont sokkal tartósabbak és sokrétűbben használhatóak. Például egy minőségi márka alapozója mellé szinte biztos, hogy nem fog kelleni még egy kiegészítő púder, mert az kopni fog. A rúzzsal is ez a helyzet. Egy prémium rúzs már eleve rendelkezik olyan összetevőkkel, amelyek nem hagyják az ajkainkat kiszáradni, tehát nem kell hozzá pluszban ápolót vásárolnunk. Ugyanakkor néhány kiegészítőt olcsóbb márkáktól is megszerezhetünk, ugyanis a minőség nem mindig jár együtt a magas árral. Tájékozódjunk, mielőtt választunk, mert rengeteget spórolhatunk vele. Nézzünk utána az adott termékeknek például az interneten, ahol sokféle értékelést és véleményt olvashatunk a sminkekről.

A jól bevált alapokat szerezzük be

A jó smink pont attól kiváló, hogy nem visszük túlzásba. Találjuk meg a kedvenc színünket rúzsban, a nekünk legjobb alapozót, egy minőségi szemceruzát és szempillaspirált. Ennyi pont elég ahhoz, hogy tökéletes sminket készíthessünk. Ha szeretjük a szemhéjunkat is festeni, akkor még egy szép színekből álló szemhéjpalettával is meglephetjük magunkat. Viszont ettől többet nem érdemes vásárolnunk, ha spórolni szeretnénk. A sminkek frissítését így megúszhatjuk pár ezer forintból és hosszú ideig használhatjuk azokat.

| sminkelés, spórolás
2023-05-24 14:09:19
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop