Már a huszonévesek is félnek az öregedéstől

Eddig csak a 40-es, 50-es korosztály kereste az örök ifjúság titkát, ma már a huszonévesek is ránctalanító krémeket használnak. A fiatalok mintha megrettentek volna az idő múlásától.

Anti-aging, öregedés | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.
. Egyesek a néhány szál ősz hajukat is befestetik, mások bőrfeszesítőkkel küzdenek a narancsbőr ellen. Bár ez a probléma elsősorban a nőket – esetünkben a lányokat – érinti, a fiúk is beszállnak a küzdelembe.  Az eredetileg a 35-55 éves korosztály számára tervezett öregedés elleni kozmetikumok egynegyedét manapság már 30 éven aluliak vásárolják. Elképzelhető, hogy a ráncfelvarrástól vagy a botox kezeléstől való félelem is közrejátszik a fiatalok pánikszerű félelmében az öregedéstől.

Van ezzel szemben egy ellentétes trend is, a mai ötvenesek jobban néznek ki, mint ez a korosztály valaha is. Szakemberek szerint üdvözlendő, ha valaki törődik a külsejével, de az ifjúság számára felállított példa megszállottá teheti a huszonéveseket, akik máris rettegnek az idő múlásától. Félő, hogy egész generációk nőnek úgy fel, hogy igen alacsony fokon áll majd az önbecsülésük, ami egy sor pszichés problémát vonhat maga után.

| anti-aging, öregedés
2019-09-12 09:46:10
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop