Mióta létezik intim gyantázás?

A gyantázást már sokan ismerik, de az intim gyantázás mindennapisága még csak most kezd elterjedni a köztudatban. Na de hogyan végzik a kezelést és miért olyan hasznos? Ki találta fel és mióta létezik egyáltalán az intim gyantázás? Mi a feltaláló története az intim gyanta esetében? Cikkünkben minden kérdésre fényt derítünk!

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Képek: Pexels, Unsplash

Mi az intim gyantázás?

A kellemesebb együttlétek, az ápoltság érzése, az intim bőrfelület bársonyos simasága, rugalmassága és puhasága bizonyára mindenkit levesz a lábáról: téged is és a párodat is. De mi ez a titokzatos varázslat, amivel hónapról hónapra minőségibbé teheted az életed? Az intim gyantázás tulajdonképpen egy intim kozmetikai eljárás, ami lehetővé teszi a rejtettebb területek szőrtelenítését. Sajnos sokan vágnak bele az otthoni intim gyantázásba; ez viszont égési vagy más jellegű sérülésekkel is járhat amellett, hogy az eredmény is hagyhat némi kívánnivalót maga után. Érdemes inkább egy szakembert felkeresni a témában, hiszen idővel kellemesebbé és könnyedebbé is válhat a gyantázás a megfelelő módszerekkel és a kényesebb területekre kifejlesztett MicroWaxing intim gyanta használatával

Hogyan végzik? 

Először a szakemberek felmérik a bőröd állapotát egy intim bőrdiagnosztika során. A következő lépésben egy extra kímélő MicroWaxing intim gyanta kerül fel a kényes területekre, ami kifejezetten az érzékenyebb bőrfelületekre lett kifejlesztve. A szakszerű mozdulatoknak és módszernek hála, a szakképzett kozmetikus által végzett gyantázás inkább kellemetlen, mint fájdalmas.

Az intim gyantázás után közvetlenül szükség van a bőr megfelelő ápolására, hiszen ezzel érhető el a fertőzésmentes állapot és a gyulladások elkerülése. További előnye a természetes anyagokkal történő bőrápolásnak, hogy a megfelelő krémek és szérumok használata segít a bőrfelület megújításában. Az utolsó lépés az otthoni utóápolás. Ez még az intim gyantázás szerves része: az intim kozmetika szakembere megmutatja neked, hogy milyen krémeket és ápolószereket meddig kell használnod a szőrtelenített területeken, hogy elérd velük a kívánt eredményt. Ezzel elkerülhetőek a későbbi gyulladások, fertőzések, szőrbenövések és a kiütések is.

Miért hasznos?

Az intim gyanta népszerűsége töretlenül ível felfelé, hiszen rengeteg szempontból hasznos eljárásról van szó. Nézzük is meg ezeket pontról pontra. Magabiztosság és ápoltság érzése: ugyan rajtad és a párodon kívül senki sem látja ezt a kényes területet, mégis elképesztő magabiztossággal ruház fel az, ha ápolt és igényes ez a rész. Nemcsak a tudat miatt, hanem a kényelmes bőrfelület miatt is magabiztosabban mozoghatsz. Ráadásul még időt is spórolsz, hiszen nem kell hetente elvégezni az intim kozmetikai eljárást.

Nincsenek sérülések: A borotválkozás igazán népszerű, azonban az éles felületének köszönhetően akár meg is vághatod magad. Ha pedig nem elég éles a penge, akkor horzsolások is keletkezhetnek amellett, hogy a szőr tövénél irritált, sebes és szőrbenövésre hajlamos rész keletkezik. Ez melegágya a fertőzéseknek is. Az intim gyanta azonban a szakszerű használat során nem okoz sérülést.

Problémák elkerülése: Az intim területek a testünk legérzékenyebb bőrfelülete, ráadásul itt a legerősebbek a szőrszálak. Ennek köszönhetően a hosszabb szőr irritálódhat; majd a vakarással begyulladhat és fertőzésekre hajlamossá válhat ez a kényes rész. Az intim gyanta viszont eltávolítja a szőrszálakat, ráadásul a szakszerű utóápolásnak köszönhetően nem engedi megjelenni a problémás tüneteket.

Ki az intim gyantázás feltalálója és mi a története?

Talán el sem hinnéd, ha azt mondanánk, hogy az intim gyanta módszerének feltalálója egy egzotikus országból származó hölgy. Janea Padilha Kelet-Brazíliából származik, és ő volt az, aki elhozta a brazil viaszt az amerikai hírességek köztudatába. 6 nővérével külön-külön indultak útnak az amerikai New York-nak, ahol egy szépségszalont nyitottak. 1990-ben, 3 évvel a szalon megnyitása után döntöttek úgy, hogy bevezetik az intim gyantázást: az alsó területek gyantázását elöl és hátul, vagy az elülső területen hagyott dizájn-formával (csík, háromszög), vagy pedig úgy, hogy egyáltalán ne maradjon semmi. Óriási sikert arattak.

De honnan indult a történet? A brazil viasz szinte az egyik napról a másikra berobbant a köztudatba. A legelső vendég Sari Markowitz sokáig halogatta az intim gyantázást, mire végül beadta a derekát - vagy inkább az intim területét. Olyannyira elégedett volt végül az eredménnyel, hogy elkezdett mesélni a barátainak a szalonról - köztük az Elle főszerkesztőjének is. Több se kellett, futótűzként terjedt a hír, hogy az intim gyanta milyen remek találmány és mennyire selymes lehet tőle a kényesebb terület is.

Ma már a J Sisters Salon bezárt a tulajdonosok nyugdíjba vonulása miatt, azonban várótermében számos híresség arcképe bukkant fel különböző köszönő üzenetekkel. Gwyneth Paltrow azt írta: “Megváltoztattad az életem!”, míg Naomi Campbell, Cindy Laupert, Cameron Diaz, Lindsay Lohan és Avril Lavigne is magabiztosan pózolt a képsorban. A hely szellemisége, meghittsége, arculata és a rengeteg örömtől ragyogó sztár fotója igazán exkluzívvá tette a szalont, így a betérő vendégek is különlegesnek érezhették magukat - mivel azok is voltak.

És ki volt hazánkban az úttörő intimkozmetikus?

A MicroWaxing eljárás egy kímélő intim gyantázási módszer, amit több, mint 15 éve fejleszt egy magyar intimkozmetikus: Nagy Kriszti. Ő Magyarország első intimkozmetikusa és egyben a Naturiti alapítója is. Elhivatott abban, hogy a módszert folyamatosan fejlessze, ezáltal még a legérzékenyebb bőrű páciensek számára is lehetővé tegye a kényes területek szőrtelenségét.

Az intim gyantázás nemcsak egy szépségápolási rutin, hanem egy olyan kezelés, ami megváltoztatja az életed. A Naturiti intim kozmetika meghittsége és kedves kollégái szakszerű segítséget nyújthat az intim szőrtelenítés területén. Érdemes ellátogatnod, ha te is szeretnél selymesen bársonyos puhaságot a kényes részeken is. 

| intim gyantázás
2022-11-28 16:06:34
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop