Szőrtelenítés felsőfokon

A felső ajak fölött, az állon, orcán, lábakon és lábujjakon gyakori a nem kívánt szőrnövekedés. Oka sokféle lehet a genetikától egyes gyógyszerekig vagy betegségekig. Többféle módszer létezik a szőr eltávolítására, de sajnos egyik sem teljesen tartós.

szőrtelenítés | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

Lézeres szőreltávolítás

Ennek a hatása tart a legtovább, de a sikerhez általában legalább négy kezelés szükséges. A pulzáló lézersugár a szőrtüszőt roncsolja. A kezelés meglehetősen drága és esetenként fájdalmas is lehet. Fontos, hogy orvos vagy szakképzett technikus végezze.

Elektrolízis

Ennek a módszernek két fajtája van, a galvánkezelés és a termolízis, az előbbi vegyi úton roncsolja a szőrtüszőt, míg a második hő segítségével. Kizárólag szakember végezheti.

Borotválás

A szőrnövekedés ütemétől függ, milyen gyakran van rá szükség. Ez a legjobb módszer a karok és a lábak, valamint az arc esetében, a szeméremtájékon azonban gyakran okoz szőrbenövést.

Kitépés

Ez a legfájdalmasabb módszer, de kevés szőrszál esetén ez az, ami a legjobban megéri. Ilyen például, amikor a szemöldököt formázzuk, vagy egy-egy szál szőrt az arcról eltávolítunk. Nagyobb területeken nem alkalmazható, mert benövést okoz és ki is sebesedhet az érintett terület.

Szőrtelenítő krémek

Legyünk óvatosak, amikor kiválasztjuk a szőrtelenítő krémet, mert nagy különbségek lehetnek az egyes márkák között. A szeméremszőrzetre alkalmas krémet például ne használjuk az arcon nőtt szőr eltávolítására. Az ezekben a termékekben levő vegyi anyagok felületi égést is okozhatnak. Ha allergiás reakciókra hajlamos valaki, kérje ki az orvos tanácsát, mielőtt ilyen terméket vásárol.

Gyantázás

Elvégezhető otthon vagy kozmetikusnál. Meglehetősen fájdalmas beavatkozás, de viszonylag tartós.

Szájon át szedhető gyógyszerek

Ha a fentiek közül egyik módszer sem hoz sikert, az orvos felírhat szőrnövekedést gátló gyógyszert is.

| szőrtelenítés
2018-05-14 18:14:02


data-full-width-responsive="true">