Teafaolaj a hajhoz - univerzális csodaszer

Számos orvosi tanulmány és kutatás kimutatta, hogy a teafaolaj növényi kivonata különböző módokon támogatja a bőrt és a hajat.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

A Melaleuca Alternifolia leveleiből nyert illóolaj antiszeptikus és antibakteriális hatású. A teafaolaj természetes alternatíva a gyakori hajproblémák, például a korpásodás és hajhullás ellen.

A teafaolaj előnyei

Eredetileg a teafaolajt Ausztráliában antiszeptikus célokra használták. Az elmúlt néhány évtizedben a természetes gyógyító olaj pozitív tulajdonságainak köszönhetően világszerte elismertté vált. 

Számos kutatás bizonyítja, hogy a teafaolaj jótékony tulajdonságai nagyon előnyösek a bőr és a haj számára.

A teafaolajat hígított formában használják, és soha nem szabad fogyasztani. Győződjön meg róla, hogy kiváló minőségű teafaolajat használ. A rossz minőségű termék oxidálódhat és bőrreakciót okozhat.

Tisztítja a hajat és a fejbőrt

A teafaolaj természetes és terápiás tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nagyon értékesek a haj tisztításában. A termékmaradványok, bőrzsírok és elhalt hámsejtek eltömíthetik a fejbőrt, és korpásodást okozhatnak. A teafaolaj gyengéden megtisztítja a fejbőrt, nem károsítja és nem szárítja a hajat.

Az eltömődött pórusok a zsíros haj okai is lehetnek.

Az eltömődött hajhagymákat nem lehet megfelelően ellátni tápanyagokkal, ezért nem tudnak normálisan növekedni. A teafaolaj elősegíti a fejbőr vérkeringését és gyengéden tisztítja a fejbőrt. 

Ha teafaolajat tervez használni, akkor hígítsa fel olyan olajokkal, mint a kókusz, a jojoba vagy a ricinusolaj. Fejmasszázzsal is elősegítheti a fejbőr vérkeringését.

Kezeli a korpás hajat

A korpásodást mikrobák okozzák. Amikor a mikrobák a fejbőr természetes olajaiból táplálkoznak, olajsavként ismert mellékterméket hoznak létre.

A fejbőr érzékeny lehet az olajsavra, irritált és gyulladt lesz, ami a bőrsejtek fokozott felszabadulásához vezet. Normális tünetek a viszketés, a fejbőr vörössége és a látható fehér pelyhek. A teafaolaj gátolja a baktériumokat, ezért csökkentheti a korpásodást

Hogyan használhatom a teafaolajt?

Fejmasszázsként hordozóolajokkal

• Keverjen össze egy evőkanál bio kókuszolajt tíz csepp teafaolajjal egy kis tálban.

• Vigye fel a keveréket a fejbőrére, masszírozza mélyen a haj gyökerébe, legfeljebb 10 percig. Fordítson különös figyelmet a száraz és irritált területekre.

• Hagyja a keveréket legalább 10 percig állni.

• A kezelés után a hajat alaposan meg kell mosni samponnal.

• A fejbőr és a haj ápolására hetente egyszer ismételje meg az eljárást

A rendszeres sampon rutin részeként az egészséges hajért és az ápolt fejbőrért

• Keverjen össze egy csepp teafaolajt 30 ml samponnal.

• Rázza fel az üveget, amíg az olaj és a sampon össze nem keveredik.

• Rendszeresen használja a sampont a haj és a fejbőr kondicionálására.

Hajmosás előtt kondicionálóként, hogy megelőzze a fejbőr problémáit

• Tegyen 5-7 csepp teafaolajt egy csésze vízbe.

• Öntse a tartalmát egy üres permetező palackba.

• Permetezze a hígított keveréket a fejbőrre, különösen a problémás területekre.

• Hagyja rajta legalább 20 percig, majd alaposan mossa le a haját samponnal.

• Ismételje meg ezt az eljárást minden alkalommal, amikor hajat mos.

Gyakran ismételt kérdések a teafaolajjal kapcsolatban

A teafaolaj jó a hajnak?

Igen, a teafaolaj számos természetes és hasznos tulajdonsága jótékony hatással lehet a hajra és a fejbőrre. 

A teafaolaj előre csomagolt kereskedelmi termékekben, például samponban vagy balzsamban is megtalálható. A teafaolaj minden bőrtípusra és hajra használható.

Mitől különleges a teafaolaj?

A teafaolaj megszabadíthatja a szőrtüszőket az eltömődéstől, és számos antimikrobiális és antiszeptikus tulajdonsággal rendelkezik. 

Ezek a tulajdonságok elősegítik a hajat és a fejbőrt azáltal, hogy eltávolítják az elhalt hámsejteket, olajokat és termék maradványokat, és ismét ellátják a hajhagymákat oxigénnel és tápanyagokkal. 

Az olajban lévő antiszeptikus tulajdonságok antibakteriális és fertőzésellenes hatást fejtenek ki. A teafaolaj gyengéden tisztítja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná.

A teafaolaj stimulálhatja a haj növekedését?

Igen, mert az olaj felszabadíthatja a fejbőr pórusait, ami azt jelenti, hogy a szőrtüszők jobban elláthatók oxigénnel és tápanyagokkal. A szőrtüsző egészséges és erős hajat hozhat létre, és így kevésbé hajlamos a törésre vagy a hajhullásra

A teafaolaj kiszárítja a hajat?

Nem, a teafaolaj természetes kivonat, amely nem szárítja a hajat. Ha nedvességet szeretne hozzáadni a fejbőréhez, keverjen néhány csepp teafaolajt hordozóolajokkal, például kókuszolajjal vagy olívaolajjal.

A teafaolaj jó a hajhulláshoz?

A hajhullás okai különbözőek lehetnek, ezért a kérdésre nem lehet könnyedén válaszolni. A hajhullás az eltömődött szőrtüszők, elhalt bőrsejtek vagy a hozzá kapcsolódó baktériumok eredménye.

A teafaolaj gátolja a baktériumokat, és rendszeres használatával felszabadíthatja a szőrtüszőket és gyengéden megtisztíthatja a fejbőrt. Ha hajlamos a hajhullásra, mint ahogy általában a férfiaknál gyakran előfordul, ebben az esetben a teafaolaj nem tudja megfékezni a hajhullást.

A teafaolaj jó a zsíros hajra?

A teafaolaj minden hajtípusra alkalmas. Segíthet egyensúlyba hozni a zsíros hajat, és kevésbé zsírosabbá varázsolni. A teafaolaj tisztítja a fejbőrt és antibakteriális hatással rendelkezik. Az eltömődött pórusok nélküli fejbőr egyensúlyban van, és jobban tartja a nedvességet.

Az elhalt bőr, az olajok és a termékmaradványok irritálhatják a fejbőrt, és túlzott mennyiségű természetes olajat termelhetnek. A teafaolaj egyensúlyba hozhatja az irritált fejbőrt és csökkentheti a haj zsírosodását.  

Használhatok teafaolajt festett hajra?

A teafaolaj természetes összehúzó, ami azt jelenti, hogy fellazíthatja a hajat a mesterséges hajfestékből. Így a hajszín gyorsabban elhalványulhat. A teafaolajt ezért kisebb adagokban kell alkalmazni. Vannak kész hajápolási termékek teafaolajjal, amelyek kifejezetten festett hajra használhatók.

| teafaolaj, hajápolás
2021-09-08 16:42:00
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop