Tippek ráncok ellen

Néha meglepően egyszerű módon is védekezhetünk a zavaró ráncok ellen. Lássunk néhány egyszerűen megvalósítható módszert!

száraz bőr, ráncosodás, ránc | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Aludjunk háton

Az amerikai bőrgyógyászok egyesülete szerint, ha valaki folyamatosan az oldalán alszik, a kialakult gyűrődések ráncokká mélyülhetnek, ezért a legjobb háton fekve aludni.

Ne vigyük túlzásba a mosakodást

Szakemberek úgy vélik, a csapvíz leviszi a bőrről a ráncok ellen természetes védelemként szolgáló zsírokat és nedvességet. Ha a szappanunk nem tartalmaz bőrvédő, hidratáló anyagot, inkább tisztító arctejjel mossuk az arcunkat.

Fogyasszunk több szóját

Kutatások bizonyítják, hogy a szója képes ellensúlyozni illetve kivédeni a nap káros, öregítő hatásait. Egy szójaalapú táplálék-kiegészítő, amely vitaminokat, halfehérjét, fehér tea-, szőlőmag- és paradicsomkivonatot is tartalmaz, már fél év után javítja a bőr szerkezetét és feszességét.

Kávé helyett igyunk kakaót

Kutatók szerint a flavonoidokban gazdag kakaó a nap hatásai ellen védi a bőrt, javítja a bőrsejtek vérkeringését és hidratál, használatától simább lesz a bőr.

Ne hunyorogjunk, vegyünk olvasószemüveget

Az ismételt mimikai mozdulatok – ilyen a hunyorgás is – túlterhelik az arcizmokat, ami ráncok kialakulásához vezet. Ha szükséges, viseljünk olvasószemüveget, és igényesen válasszunk napszemüveget is, mely szintén véd a szem körülii ráncok ellen.

C-vitamint helyileg

A C-vitamin fokozza a kollagéntermelést, véd az UVA és UVB sugarak ellen, kijavítja a pigmentációs egyenetlenségeket, és csökkenti a gyulladást.

Gyümölcssavak

A természetes gyümölcssavak (AHA – alfa-hidroxisav) eltávolítják az elhalt bőrsejteket a bőr felső rétegéből, ezáltal mérséklik a ráncképződést. Nagyobb koncentrációban a kollagéntermelődést is serkentik.

Fogyasszunk több halat

A lazac nemcsak a legjobb fehérjeforrás, ami a bőr egyik építőköve, de kiváló forrása az omega-3 esszenciális zsírsavnak is, aminek bőrfeszesítő hatása van.


Végül a bőrápolás egyszeregye:

– kerüljük a napot
– használjunk fényvédő készítményeket
– ne dohányozzunk
– használjunk hidratáló krémet.

WebMD
| száraz bőr, ráncosodás, ránc
2009-10-26 09:34:50
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop