Tökéletes férfiak

Ha sok mindenben nem is, egy dologban a férfiak utolérni látszanak a nőket. Ők is úgy érzik, törekedniük kell arra, hogy testük minél tökéletesebb legyen, ez azonban gyakran árt az egészségüknek.

férfiszépség, ideál, média | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.

>Egy amerikai kutatócsoport szerint megdőlt az a mítosz, hogy a férfiakat nem érdekli, milyen képet sugall a média a megjelenésükről, és oda sem figyelnek a reklámokra.

– Az ideálisra való törekvés egyes férfiaknál egészségtelen, sőt esetleg veszélyes viselkedésformákhoz vezethet. a kutatás vezetője.

Egy korábbi vizsgálat szerint azok a férfiak, akik több olyan reklámot néznek, amelyekben izmos férfiak szerepelnek, sokkal elégedetlenebbek a testükkel, mint akik ebből a szempontból közömbös hirdetéseket néznek.

A kutatók 285 egyetemi hallgató bevonásával kísérletet végeztek a reklámoknak a férfiakra gyakorolt hatásáról. A skála két végpontján a „soha” és a „mindig” állt, amikor azt a kérdést tették fel, érzik-e annak a szükségét, hogy izmosak legyenek.

A legtöbben a „gyakran” vagy az „általában” választ adták, azaz elhitték, hogy az egyetlen kívánatos megjelenés az izmos test. A megkérdezettek „gyakran” vagy „általában” elégedetlenek voltak a saját testükkel, és „néha” helytelen viselkedésformákat vettek fel emiatt.

A testükkel elégedetlenek gyakran használtak táplálék-kiegészítőket és szteroidokat is, hogy elérjék az áhított izmos külsőt. Egyre több férfi számolja a kalóriákat, vagy mellőz bizonyos élelmiszereket az étrendjében.

BBC News
| férfiszépség, ideál, média
2019-05-14 16:32:06
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop