Zöld tea a bőre őre

Hatékony védelmet jelent bőrének a zöld tea akár belsőleg, azaz elkortyolgatva, akár külsőleg, krémek, pakolások összetevőjeként.

bőrápolás, zöld tea, zöld tea | InforMed Hírek8   InforMed | Kotsis, J.
Akne ellen

Egy a miami-i egyetemen tavaly végzett vizsgálat szerint azoknál, akik hat héten át naponta kétszer kétszázalékos zöldtea-kivonatot tartalmazó arcápolót használtak, több mint 58 százalékkal kevesebb volt a pattanás. A zöld teában található fitokemikáliák gyulladásgátló hatása bizonyított.

Bőrrák megelőzésére

A zöld teának több vizsgálat is rákellenes hatást tulajdonít. Egerekkel végzett vizsgálatokban a zöld tea meggátolta a tumor növekedését, ez a hatás valószínűleg működik embereknél is.

A zöld teát fogyasztók körében kisebb arányban fordul elő emésztőszervi rákos megbetegedés, ezt azonban még egyértelműen nem bizonyították.

Ami a bőrt illeti, több vizsgálat szerint a zöld tea kivonatának napozás előtti alkalmazása gátolhatja a bőrrákhoz vezető mechanizmust. Tapasztalati tény, hogy a zöld teát tartalmazó napvédőkkel csökkenthető a napozás utáni bőrpír erőssége.

Öregedés ellen

A zöld tea igen gazdag antioxidánsokban, amelyek a szabad gyökök káros hatásától védik a szervezetet, ezek okozzák egyébként az idő előtti öregedést is.

A zöld tea jó hatásai azonban csupán megelőzésként értelmezhetők, az idő kerekét nem fordítja vissz ez sem.

A legjobb hatás elérése érdekében ügyeljünk az alábbiakra:

– a helyileg alkalmazható krémeknek és kenőcsöknek barna színűeknek kell lenniük, különben nem tartalmaznak elegendő zöld teát

– soha ne forrásban levő vízzel öntsük le a zöld teát, hanem valamivel alacsonyabb hőfokúval, különben keserű lehet.

– ha nem kedveli valaki a zöld tea ízét, fogyaszthatja kapszula vagy tabletta alakban is, táplálék-kiegészítőként.

Health.com
| bőrápolás, zöld tea
2012-07-23 11:06:02
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop