Nem szükséges kivárni a baba hathónapos korát a tehéntejjel

Nem növeli a későbbi ekcéma vagy más típusú allergia esélyét, ha a babák hathónapos koruk előtt kapnak tehéntejet, diót vagy mogyorót - állítják holland kutatók vizsgálataik alapján.


Mit egyen a kisbaba? - Egészséges táplálás egyéves korig

Vajon melyik tápszer a legjobb? Mire kell leginkább ügyelni etetéskor? Mikor milyen pép adható? Sok mama aggódik, hiszen babájának a legjobbat szeretné adni...


A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek

A bristoli egyetem kutatói megállapították, hogy az anyatej helyett tápszerrel táplált csecsemők a növekedés egy döntő fázisában több kalóriát vesznek magukhoz, és így nagyobb náluk a súlygyarapodás.


A csecsemő étrendje

Természetesen, mivel a csecsemőkor jóval hosszabb időszak, mint az újszülöttkor, több változtatás is történik e csaknem 1 év alatt a táplálásban.


A D3-vitamin jelentősége

A D-vitamin nagyon fontos tényező a növekvő, fejlődő csontoknak szükséges kalcium (Ca) tökéletes beépítéséhez. Ezt a vitamint a szervezet a saját, meglévő anyagaiból, napfény hatására maga is képes előállítani.


Szomjoltók babáknak

Az egy- és négyéves kor közötti kisgyerekek gyakran túl keveset isznak. Az apróságoknak az étellel felvett folyadék mellett naponta legalább egy litert kellene inniuk ahhoz, hogy anyagcseréjük egyensúlyban maradhasson. Az elfogyasztott folyadéknak persze nemcsak tejből és gyümölcsléből kell állnia: a csapvíz is jó szomjoltó.


Popzenészek a tápszergyár ellen

Három angol popzenész bejelentette, hogy nem vesz részt egy olyan reklámkampányban, melyet a Nestlé szponzorál.


El a cumival!

A kisgyerekek nagyon szeretnek inni és fontos is, hogy elegendő folyadékhoz jussanak. Az állandó cumizást azonban nem szabad engednünk! Egy örökmozgó kétévesnek körülbelül napi másfél liter folyadékra van szüksége. S hogy hogyan itassunk meg gyermekünkkel ennyit?


A dietetikus tanácsai a gyermektáplálásról

A statisztikák szerint ma hazánkban közel egymillió gyermek él a létminimum alatt. A közétkeztetés normái pedig még egy nem szakember számára is világosan jelzik a valóság és a kívánalmak közötti szakadékot. Még biztos anyagi háttér esetén sem könnyű az olyan étkezés biztosítása, amely mind energia-, mind tápanyagtartalomban megfelel a különböző korú szervezet szükségletének.


Miért sírnak a kisbabák?

"S hipp-hopp, e zord földön vagyok, pőre kisded, vinnyogó, mint egy ködbe bújt manó!"


2
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop