Hirdetés

Mit tehet a kisgyerekes anya, ha fáradt?

Nehéz dolog anyának lenni, de azért az nem törvényszerű, hogy valaki állandóan kimerült legyen. Íme néhány ok a fáradtságra és néhány megoldás a kiküszöbölésére:

anyaság, fáradtság, pihenés |

InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.

Nem ebédeltünk

Lehet, hogy túl sok volt a dolgunk, vagy azt hittük, így leadhatjuk a szülés után megmaradt súlyfölösleget. Bármi is az oka, nem jó kihagyni az ebédet. Nem elég, ha a gyerek után bekapkodjuk az otthagyott falatokat. A mamának energiára van szüksége, különben nem képes tolni a babakocsit, és lemenni az edzőterembe sem.

Nem volt megfelelő az ebéd

A fehér kenyér, a félkész, mikróban is elkészíthető ételek és a gyümölcslevek csak gyors energialöketet adnak, de ezek elfogyasztása után hamarosan megint kitör rajtunk a fáradtság, ezek ugyanis túl sok keményítőt, sót és cukrot tartalmaznak. Fogyasszunk inkább teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, egy kis pulykahúst és paradicsomot. Nem árt megvizsgáltatni magunkat, lehet, hogy a vashiány az oka a fáradtságnak.

Túl sok kávét ittunk

A koffeintól egy ideig valóban élénkít, de a hatás nem tart sokáig. Nem szabad lefekvés előtt sem kávézni, mert az megnehezíti az elalvást, és ennek másnap szintén fáradtság a vége. A kávé vízhajtó is, ez is zavarhatja az éjszakai pihenést.

Ha a szedett gyógyszer álmosít

Nem csak a nyugtatók, hanem egyes köhögéscsillapítók, antidepresszánsok, vagy szorongásoldók szintén fáradtságérzetet okozhatnak. Beszéljük meg orvosunkkal, és írassunk fel valami mást. Ha ez sem működik, kérjünk segítséget, és aludjunk kicsit délutánonként.

Fontos az is, hogy elalvás előtt kövessünk valami megnyugtató rítust, ez a mama álmát épp úgy megkönnyíti, mint a babáét.

Parenting.com
anyaság, fáradtság, pihenés

2011-07-04 12:26:09

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop