Hét fogát húzták ki egy újszülöttnek Indiában

Sikeresen megműtöttek a nyugat-indiai Gudzsarát államban egy egy hónapos csecsemőt, akinek hét foga nőtt ki.


Az újszülött etetése

Valamilyen kép már a kórházi etetések alapján kialakul arról, hogy mennyit eszik a baba. Ennek ellenére célszerű otthon már az első szoptatásokat is mérlegen megmérni, hogy minél előbb látni lehessen, elegendő mennyiségű-e az anyatej, illetve megfelelő mennyiséget szopik-e az újszülött (a szoptatás előtt és után közben ne tegyék tisztába!- mért súly különbsége), és ezt jegyezzék fel egy füzetbe, amit a továbbiakban célszerű naponta folyamatosan írni úgy, hogy naponta külön oldalon vezetni a szopott mennyiségeket, majd a nap végén összesíteni a sorokat. Így jól áttekinthető, hogy mennyit szopik, illetve eszik az újszülött.


Pocakból a kiságyba

Életünk egyik legjelentősebb költözése, mikor édesanyánk pontosan ránk szabott pocakjából kikerülve elkezdjük belakni először a kiságyunkat, majd idővel a kis szobánkat is. Ilyenkor minden szülő arra törekszik, hogy a legmegfelelőbb környezetet alakítsa ki a baba hazavárásához...


Baba született!

Hogyan alakítsuk a születést követő pillanatokat, napokat, heteket?


Az újszülöttkor

Az újszülöttkor a születéskor kezdődik és kb. 4 hetes korig tart Az újszülött baba sokat alszik, gyakorlatilag csak az étkezések idején van ébren. Igen védtelen még a szokatlan külvilággal szemben. Számára a legnagyobb kihívás alkalmazkodni a megváltozott, új körülményekhez (a megváltozott hőmérséklet, a szabad levegőn való lét stb.).


Az első érintések - babamasszázs

Az első hónapok jó és rossz élményei az ember egész további életére kihatnak. Nem véletlen, hogy sok betegség gyökerét ebben a korban kell keresni. A. Montagu angol tudós szerint azok a gyerekek, akik kevés szeretetet és gyengédséget kapnak, felnőttként túlzottan szeretet-éhesek lesznek, saját szeretetüket pedig nehezen tudják kifejezni.


Egészséges babafészek

Ha egy pár családdá bővül, mindjárt felmerül a kérdés, hol aludjon, illetve lakjon az új jövevény. Vajon melyik szoba a legmegfelelőbb számára - és egyáltalán, szüksége van-e mindjárt saját szobára? Ha a lakás elég tágas, akkor a gyerekszobát a nappali és a konyha közelében rendezzük be, így a kicsi könnyen bevonható a család életébe. Már a legkisebb gügyögését is meghallhatjuk, s ami még fontosabb, ő is láthat és hallhat bennünket, ezért nem kezd el majd olyan könnyen nyafogni.


Az immunrendszer hibáinak kijavítása születés előtt

LAS VEGAS -- Azokon a magzatokon, aki immunrendszerük hibá ja miatt későbbi életüket "burokban" kell eltölteniük, segíthet egy kísérleti stádiumban lévő módszer, melynek során a szülő egészséges immunsejtjeit ültetik át a magzatba, hangzott el az amerikai szülészek és nőgyógyászok éves kongresszusán.


Egészséges újszülöttekért mozgalom

A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság XXII. Kongresszusán Prof. Dr. Paulin Ferenc, a SOTE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, valamint a kongresszus rendezője bejelentette, hogy megindítják az EGÉSZSÉGES ÚJSZÜLÖTTEKÉRT elnevezésű programot. A program elindításának kiváltó oka a születésszám drasztikus csökkenése.


Baba a családban

Az első hónapban a kisbaba és a család élete újraszerveződik. A kórházban töltött napok után nemcsak a külvilághoz kell alkalmazkodnia -táplálék- és oxigénfelvétel, felerősödött ingerek -, hanem az otthon légköréhez is hozzá kell szoknia. A sírásról


1 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop