A szoptatásról

A szoptatás nem könnyű mesterség, meg kell tanulni. Fontos, hogy ne legyen a bűntudata, ha elsőre valami nem sikerül.

A hat hónapig tartó szoptatás csökkenti az anyai diabétesz kockázatát

A legalább hat hónapig tartó szoptatás jelentősen csökkenti az anyai diabétesz kockázatát a termékeny évtizedekben egy új, harminc éven át tartó kutatás eredménye szerint, mely a JAMA Internal Medicine című szakfolyóiratban jelent meg.


A szoptatás az anyának is hasznos

Nem csak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás.


Jót tesz a szoptatás

Nem csak a baba, hanem az anya egészségének, sőt a gazdaságnak is jót tesz, ha az anya megfelelő ideig szoptatja gyermekét.


A szoptatás és a gyermekkori leukémia

Csökkenti a gyerekkori leukémia kockázatát a csecsemők szoptatása - derítették ki izraeli kutatók 18 korábbi tanulmány elemzéséből.


IQ és a szoptatás

A hosszabb ideig szoptatott gyerekek felnőttként jobban teljesítenek az intelligencia teszteken - közli egy rendkívül hosszú távú, harminc évet felölelő brazil tanulmányból, mely a The Lancet Global Health című online szakfolyóirat közölt.


Szoptatás fájdalom nélkül

A baba szoptatása az egyik legszebb, legjobb dolog, de rémálom is lehet. Az első hét után elvileg már nem lenne szabad fájnia sem a mellnek, sem a mellbimbónak, de ha mégis, próbálkozzon az alábbiakkal. Ha ezek után sem múlik el a fájdalom, forduljon szakemberhez.


A szoptató nőknél kisebb eséllyel alakul ki 2-es típusú cukorbetegség

Azoknál a nőknél, akik szoptattak, körülbelül 40 százalékkal kisebb eséllyel alakul ki 2-es típusú cukorbetegség, mint azoknál, akik nem - derült ki egy hosszú távú német vizsgálatból.


Az anyatej csökkenti a krónikus gyulladások kockázatát

Az anyatejes táplálás időtartama összefügg a fiatal felnőttkori krónikus gyulladások kockázatával, amely a szív- és érrendszeri, illetve emésztőszervi betegségek későbbi kialakulásának esélyére utal - derült ki egy szerdán megjelent amerikai tanulmányból.


A legtöbb anya aggódik a szoptatás miatt

Az első gyermekét világra hozó anyák nagy többsége sokat aggódik a szoptatás miatt, ezért mérlegelik, nem kellene-e inkább tápszerre váltani - mutatta ki egy új amerikai kutatás.


Az egéranya egyedi illatkeveréke váltja ki az első szopást újszülöttjeinél

Régi talányt oldottak meg amerikai kutatók, akik arra kerestek választ: honnan tudják legelőször az újszülött egerek, hogy hol és miként juthatnak élelemhez. Kiderült, hogy elegendő az egéranya egyedi illatkeverékére hagyatkozniuk.


1 |

Web Design & Development Prowebshop