Babanapló

A gyermek testi, lelki és szociális fejlődése megszületésétől két éves koráig - hónapról-hónapra.

Kapcsolódó rovatok:

A hat hónapig tartó szoptatás csökkenti az anyai diabétesz kockázatát

A legalább hat hónapig tartó szoptatás jelentősen csökkenti az anyai diabétesz kockázatát a termékeny évtizedekben egy új, harminc éven át tartó kutatás eredménye szerint, mely a JAMA Internal Medicine című szakfolyóiratban jelent meg.


A kézügyesség fejlődése

Miután világra jött a csecsemő, még alig különbözik attól, ami a szülés előtt volt: bár az anyaméhen kívül él, még teljesen az anyjától függ. De napról napra, hónapról hónapra egyre függetlenebbé válik, megtanul járni, beszélni, tájékozódni a világban. Cikkünkben a kézügyesség fejlődésével foglalkozunk a megszületéstől egészen 3 éves korig.


A kézügyesség fejlődése - II.

A kézügyesség fejlődése című cikk folytatása.


Mintegy 17 millió csecsemő szív "mérgező" levegőt a világon az ENSZ szerint

A világon mintegy 17 millió csecsemő szív rendkívüli mértékben szennyezett levegőt, ami nemcsak a tüdejüket károsíthatja, hanem az agyuk fejlődését is, ami egész életükre kihatással lehet - hívta fel a figyelmet az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).


Cumizás - érvek és ellenérvek

Örök vitatéma a szülők közt, hogy kapjon-e a baba cumit vagy sem. A válasz azért nem könnyű, mert általában vagy csak az elszánt hívők, vagy csak az ellenzők véleményét lehet hallani.


Fennakadások az új csecsemőszűrési rendszerben

Fennakadások nehezítik a szeptember elején indult új típusú szűrést a csecsemőknél - írja a szerdai Magyar Nemzet.


Hét fogát húzták ki egy újszülöttnek Indiában

Sikeresen megműtöttek a nyugat-indiai Gudzsarát államban egy egy hónapos csecsemőt, akinek hét foga nőtt ki.


ENSZ: a szoptatás fellendíthetné a gazdaságot és életeket menthetne meg

A szoptató anyák számának növelésével fel lehetne lendíteni a világ gazdaságát és életeket lehetne menteni - áll egy kedden, az anyatejes táplálás világnapján közzétett ENSZ-jelentésben.


Miért sír a gyerek, fáj a hasa?

Kisgyermekek hasfájása inkább egy sírási reflex eredménye, mint a gyomor-bél rendszer izgalma, állítja egy kaliforniai kutató.


A szoptatás az anyának is hasznos

Nem csak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás.


2 |
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop