Árulkodó testbeszéd

Testtartásunk, gesztusaink sokkal többet elárulnak rólunk, mint a szavaink. Látszik, ha feszültek vagyunk, ha valamit takargatunk, és az is, ha szerelemmel fordulunk valaki felé. Néhány tipp, hogy küldhetjük a legjobb jelzéseket magunkról.

testbeszéd, kommunikáció | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.
Utánzás

Azzal, hogy a beszélgetőtársunk testbeszédét utánozzuk, azt fejezzük ki, hogy egy hullámhosszon vagyunk vele. Ez gyakran ösztönös, az együtt érző, utánzó gesztusainkat sokszor észre sem vesszük.

Foglaljunk teret


Ha a karunkat szorosan a testünk mellett tartjuk vagy netán összefonjuk magunk előtt, az nemcsak zárkózottságot, de alárendeltséget is jelenthet. Erőtlenség jele is lehet a kis térfoglalás, és az emberek ilyenkor úgy is kezelnek minket.

Föl a fejjel

Ha boldogak, magabiztosak vagyunk, ösztönösen föltartjuk a fejünket és a mellkasunk is megemelkedik. Ha szomorúak, rosszkedvűek vagyunk, próbáljuk meg kihúzni magunkat, és mosolyogni. Hamar megváltozik a hangulatunk is, a tartásunk az érzéseinkre is hatással van.

Ügyeljünk a karunkra

Ha keresztbe fonjuk a karunkat, az emberek könnyen azt hihetik, hogy valami rejtegetnivalónk van, vagy elzárkózunk valaki elől. Előfordulhat, hogy ezzel a gesztussal a véleményünket akarjuk eltitkolni, vagy tekintélyt akarunk kivívni. Ha nyitottabbnak, megközelíthetőbbnek akarunk tűnni, engedjük le a karunkat.

Nyíljunk meg

Ha fizikai vonzalmat érzünk valaki iránt, nyitott tenyérrel az illető felé fordulva kommunikálunk, esetleg így simítjuk a hajunkat a fülünk mögé. Ez annak a jele, hogy az agyunk készen áll a csábításra.

| testbeszéd, kommunikáció
2019-09-03 10:05:37
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop