Fontos tudnivalók a testbeszédről

Különösen állásinterjúnál, de a munkahelyi mindennapokban és az üzleti élet számos területén sem mindegy, hogyan jelenünk meg. Ez nemcsak az öltözékre vonatkozik, hanem a testbeszéd is árulkodó.

Hogyan viselkedjünk kollégáinkkal?

A jólneveltség és a megfelelő manírok olajozottabbá tehetik a mindennapos kényszerű összezártságot. Aki betartja munkahelyi etikettünket, a jövőben hamarabb léphet elő a ranglétrán anélkül, hogy kollégái irigykednének rá. A kolléga nem barát, ha azzá válik, örüljünk. Ellenben, ha nem, el kell fogadnunk, hogy nap mint nap együtt kell vele dolgoznunk, ráadásul munkánk sikere tőle is függ. A kollégákkal való viselkedéshez különféle szabályok állnak a rendelkezésünkre. Melyek ezek? Tippjeink segítséget nyújtanak.


Hogyan győzzünk a vitákban?

Hogyan leplezhetjük le vitapartnerünk taktikáját, a mondatai mögött rejlő -sokszor önkéntelen -hátsó szándékot? Képviselhetjük önmagunkat vita közben új módszerekkel!


Új állás nyomában

Felvételi beszélgetésre ugyanúgy fel lehet készülni, mint egy értekezletre. Az embernek csupán azt kell kiderítenie, kik lesznek ott és milyen témában kell nyilatkoznia. Az Ideál most hat szokásos szituációt mutat be.


A hormonok és az agresszivitás

A felnőttkori antiszociális viselkedés hátterében sokszor egy már gyermekkorban kialakult zavar, a stresszre adott válasz nem megfelelő volta áll.


Az ideális munkatárs

Hogyan alakíthatja ki a legjobb kapcsolatot a főnökeivel és kollégáival? Szinte mindenkit érint és érdekel ez a kérdés. Mit kell figyelembe venni? Milyen lelki jellegzetességek léteznek? Néhány alapvető trükköt és fogást tudhat meg cikkünkből.


Aki mer, az nyer...

A hivatásunkban előre szeretnénk jutni, mégsem sikerül, mert félünk a kudarctól. Ezért kifogásokat tákolunk magunknak, és karriercsapdákra hivatkozunk. Ezek azonban könnyen megkerülhetők.


Az élet akadályfutás...

Az egyik legmegtévesztőbb mítosz, ami a sikerrel kapcsolatban az emberekben él, az, hogy a sikerre "születni kell". Miért mondom ezt? Mert azt sugallja, hogy valamilyen külső tényező dönti el, mire is viszi az ember. Pedig ez nem igaz!


Hogyan jöjjünk ki olyanokkal, akiket nem kedvelünk

A legtöbben kénytelenek vagyunk nap mint nap, vagy legalábbis alkalmanként olyanoknak a társaságában lenni, akiket nem kedvelünk, sőt, esetleg egyenesen útálunk. Rokonok. Munkatársak. Szobatársak. A barátaink barátai. Válogatott "mások". Jon Hess elsőként írt tanulmányt arról, hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket.


Mióta nevetünk?

Nem valószínű, hogy a Heti Hetes vagy a tévé más kabaréműsorainak nézése és hallgatása közben bárki is azon tűnődne, hogy tulajdonképpen hogyan és mióta is nevet az ember. Hogyan zajlik le ilyenkor arcizmainak és hangadó szerveinek bonyolult összjátéka? Csak az ember tud-e nevetni, vagy primitívebb formában már megjelenik ez a képesség a fejlett állatfajoknál is? S ha igen, akkor milyen szerepe lehetett a nevetésnek az evolúció folyamán?


Tippek állásvadászoknak

A siker csupán fellépés kérdése. Ha egy állást szeretnénk megpályázni, fontos néhány alapszabályt megjegyeznünk.


13 |
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop