Maximalizálják a csokik kalóriatartalmát az Egyesült Államokban

A Mars amerikai élelmiszeripari konszern a jövőben csak legfeljebb 250 kalóriát tartalmazó csokoládészeleteket állít elő.

elhízás, kalória, csokoládé | MTI Hírek 2012 ;9
Az év végéig leállítják azoknak a csokoládétermékeknek a készítését, amelyek túllépik ezt a keretet - közölte a vállalkozás.

Így az extra méretű Mars, Snickers vagy Bounty is eltűnnek majd az üzletek polcairól.

A további tervekről a cég nem közölt egyéb információt. Döntése indoklásában az egészség és az egészséges táplálkozás iránti felelősséget említette a vállalkozás.
| elhízás, kalória, csokoládé
2012-02-17 22:19:24


Édes csábítás

A cukor manapság gyakran akkor is felbukkan, ha a fogyasztó egyáltalán nem számít rá és ízlelőbimbói sem érzékelik igazán. A vitaminrabló cukorról ma már m...


A méz nem csupán édesség

Ismerjük, becsüljük-e eléggé ezt a folyékony aranyhoz hasonlatos, édes és finom táplálékot, melyet a régi görögök az istenek eledelének tartottak? Vajon mi az oka, ...


Már tudjuk, miért jó a fokhagyma

Kutatók között széles körben elterjedt nézet, hogy a fokhagyma ízét és illatát adó szerves összetevője, az allicin a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa.


Honnan tudjuk, hogy tényleg bio a bio?

Divatos a bio termékek fogyasztása, és jogosan, mert sokan próbálnak minél kevesebb mesterséges adalékot, illetve vegyszert bejuttatni a szervezetükbe.


Csodálatos hatású diéták

Ahol csak lehetett, kerültük a „fogyókúrás diéta” kifejezést. Tettük ezt azért, mert mind a két szó arra utal, hogy valami ideiglenes dologról van szó. Gondolju...


hirdetés