Diétára fogtak egy túlsúlyos orángutánt Malajziában

Diétára fogtak gondozói egy túlsúlyos orángutánt Malajziában, az állatkertben élő majmot ugyanis a turisták húsz éven át gyorséttermi étellel etették.

A 100 kilogrammos, Jackie névre hallgató állat kétszer annyit nyom, mint egy átlagos nőstény orángután - közölte a The Star című malajziai lap pénteken.

A 22 éves majmot három hónapos szigorú diétára fogták: kizárólag leveleket és gyümölcsöket ehet. Egy természetvédő szerint Jackie olyan közeli viszonyba került az emberekkel, hogy kifejezetten kereste a turisták közelségét, ezért a diéta idejére egy másik helyre szállították.

A vadon élő orángutánokat a kihalás fenyegeti. A Borneó szigetén lévő, erősen szétszabdalt populáció 50 ezer, míg a Szumátrán lévő 6600 egyedet számlál - holott egykor még többszázezer példány élt a szigeteken. Az egyedszám csökkenésének hátterében az esőerdők fáinak nagyarányú kitermelése áll.

| diéta, túlsúly, bulvár, orángután, gyorséttermi étel
2013-07-08 13:41:58


Édes csábítás

A cukor manapság gyakran akkor is felbukkan, ha a fogyasztó egyáltalán nem számít rá és ízlelőbimbói sem érzékelik igazán. A vitaminrabló cukorról ma már m...


A méz nem csupán édesség

Ismerjük, becsüljük-e eléggé ezt a folyékony aranyhoz hasonlatos, édes és finom táplálékot, melyet a régi görögök az istenek eledelének tartottak? Vajon mi az oka, ...


Már tudjuk, miért jó a fokhagyma

Kutatók között széles körben elterjedt nézet, hogy a fokhagyma ízét és illatát adó szerves összetevője, az allicin a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa.


Honnan tudjuk, hogy tényleg bio a bio?

Divatos a bio termékek fogyasztása, és jogosan, mert sokan próbálnak minél kevesebb mesterséges adalékot, illetve vegyszert bejuttatni a szervezetükbe.


Csodálatos hatású diéták

Ahol csak lehetett, kerültük a „fogyókúrás diéta” kifejezést. Tettük ezt azért, mert mind a két szó arra utal, hogy valami ideiglenes dologról van szó. Gondolju...