Ásványvíz, üdítő vagy sör?

A forró nyári napokon a fokozott folyadékvesztés következtében nemcsak szervezetünk, de mi magunk is husíto kortyokra vágyunk. Nem mindegy azonban, hogy mit választunk.

sebészet, ásványvíz, üdítő, sör, folyadékvesztés, szomjoltás, kánikula, üdítÅ‘, sör | Gyógy-ír   Kisalföld | Boross, Gy.

A baleseti sebész szemszögéből nézve a mértéktelen sör, netán tömény szesz-fogyasztás nem ajánlott, mert számtalan veszély forrása lehet, és a nagy melegben tompító hatása hatványozódik.

Aki a strand helyett alkoholmámorban úszik, annak reakcióideje a lenyelt mennyiséggel arányosan megnő, így a balesetveszélyes helyzeteket nem, vagy már csak túl későn észleli. Sőt! A gátlások oldódásával, a sokszor jellemző "hősködéssel" az ittas ember szinte magát sodorja bajba, gyakran végzetes helyzetbe!

Aki autóval, motorral vagy egyéb szárazföldi-, illetve vízi járművel közlekedik, ne igyon alkoholt, még kis mennyiségben sem! Ittas állapotban úszni vagy fejest ugrálni életveszélyes és nagyfokú felelőtlenségre vall!

Tanácsom tehát: elsősorban ásványvizet igyunk. Ez pótolja az elvesztett ásványi anyagokat és a szomjat is kiválóan oltja.

Választhatjuk az üdítőket is, bár ezek szomjoltó hatása lényegesen gyengébb. Sört csak az igyon, aki tud mértéket tartani, vigyázni saját, valamint embertársai testi épségére, és nem vesz részt a közlekedésben, nem végez balesetveszélyes munkát!

Jegyezzük meg tehát: az okos ember nem akarja, hogy a nyári melegben arcára fagyjon a mosoly..

| sebészet, ásványvíz, üdítő, sör, folyadékvesztés, szomjoltás, kánikula
2002-07-18 12:47:41

Web Design & Development Prowebshop