Ásványvíz, üdítő vagy sör?

A forró nyári napokon a fokozott folyadékvesztés következtében nemcsak szervezetünk, de mi magunk is husíto kortyokra vágyunk. Nem mindegy azonban, hogy mit választunk.

sebészet, ásványvíz, üdítő, sör, folyadékvesztés, szomjoltás, kánikula, üdítÅ‘, sör | Gyógy-ír   Kisalföld | Boross, Gy.

A baleseti sebész szemszögéből nézve a mértéktelen sör, netán tömény szesz-fogyasztás nem ajánlott, mert számtalan veszély forrása lehet, és a nagy melegben tompító hatása hatványozódik.

Aki a strand helyett alkoholmámorban úszik, annak reakcióideje a lenyelt mennyiséggel arányosan megnő, így a balesetveszélyes helyzeteket nem, vagy már csak túl későn észleli. Sőt! A gátlások oldódásával, a sokszor jellemző "hősködéssel" az ittas ember szinte magát sodorja bajba, gyakran végzetes helyzetbe!

Aki autóval, motorral vagy egyéb szárazföldi-, illetve vízi járművel közlekedik, ne igyon alkoholt, még kis mennyiségben sem! Ittas állapotban úszni vagy fejest ugrálni életveszélyes és nagyfokú felelőtlenségre vall!

Tanácsom tehát: elsősorban ásványvizet igyunk. Ez pótolja az elvesztett ásványi anyagokat és a szomjat is kiválóan oltja.

Választhatjuk az üdítőket is, bár ezek szomjoltó hatása lényegesen gyengébb. Sört csak az igyon, aki tud mértéket tartani, vigyázni saját, valamint embertársai testi épségére, és nem vesz részt a közlekedésben, nem végez balesetveszélyes munkát!

Jegyezzük meg tehát: az okos ember nem akarja, hogy a nyári melegben arcára fagyjon a mosoly..

| sebészet, ásványvíz, üdítő, sör, folyadékvesztés, szomjoltás, kánikula
2002-07-18 12:47:41


Édes csábítás

A cukor manapság gyakran akkor is felbukkan, ha a fogyasztó egyáltalán nem számít rá és ízlelőbimbói sem érzékelik igazán. A vitaminrabló cukorról ma már m...


A méz nem csupán édesség

Ismerjük, becsüljük-e eléggé ezt a folyékony aranyhoz hasonlatos, édes és finom táplálékot, melyet a régi görögök az istenek eledelének tartottak? Vajon mi az oka, ...


Már tudjuk, miért jó a fokhagyma

Kutatók között széles körben elterjedt nézet, hogy a fokhagyma ízét és illatát adó szerves összetevője, az allicin a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa.


Honnan tudjuk, hogy tényleg bio a bio?

Divatos a bio termékek fogyasztása, és jogosan, mert sokan próbálnak minél kevesebb mesterséges adalékot, illetve vegyszert bejuttatni a szervezetükbe.


Csodálatos hatású diéták

Ahol csak lehetett, kerültük a „fogyókúrás diéta” kifejezést. Tettük ezt azért, mert mind a két szó arra utal, hogy valami ideiglenes dologról van szó. Gondolju...